В грижата за кожата е важно да не причинявате вреда. Особено в против стареене. Говорим за често срещаните грешки в anti-age грижата

Въпрос към експерта

Добре известно е, че не можете да се самолекувате. В грижата за кожата (особено свързаната с възрастта) същият принцип: не разчитайте на красотата на бурканите и обещанията, когато избирате продукти против стареене на кожата. Най-доброто решение е да се свържете с доверен специалист. Той, първо, ще определи основните проблеми на вашата кожа, които могат да бъдат решени с anti-age козметика. Второ, изберете продукти, които са подходящи конкретно за вашия тип кожа.Трето, ще види дали са необходими допълнителни мерки - например процедури.

Слънцезащита

Не е достатъчно да имате в арсенала си само кремове против стареене. Важно е да не забравяте за слънцезащитните продукти. Те ще предпазят от фотостареене, чийто виновник е излагането на кожата на ултравиолетова радиация. Освен това е необходимо да защитите с помощта на SPF не само лицето, но и ръцете, шията, деколтето. И би било хубаво да носите слънчеви очила в ясни дни - за да не присвивате очи и по този начин да провокирате появата на бръчки по кожата около очите. Прочетете тук за най-добрите основи за стареене на кожата.

Тип кожа

Не всеки антиейдж продукт е универсален. Той може да обещае ефективна грижа против стареене, но да се окаже напълно безполезен поради това, че не е подходящ за определен тип кожа. Типът кожа, между другото, определя вида на стареенето - този фактор не може да бъде пренебрегнат. При сухата кожа по правило преобладава появата на бръчки, а не "увисването" на тъканите.А когато кожата е плътна, с проблем с омазняването, няма толкова много бръчки, отпуснатостта е много по-забележима - в долната част на лицето. Всичко това трябва да се има предвид при избора на козметика срещу признаците на стареене. Говорихме подробно за това как да направим грим за стареене на кожата в този материал.

Един проблем, едно решение

Не трябва да избирате продукти, които обещават да решат всички свързани с възрастта кожни проблеми наведнъж. Първо, такива продукти могат да имат твърде агресивен състав. Второ, те рядко се справят с всичките си задачи. Така че трябва да знаете всичко за вашите кожни проблеми и да подбирате продукти специално за решаването им, за точково въздействие – това ще е най-ефективно.

Вода и сън

Признаците на стареене не могат да бъдат преодолени само с кремове. Нуждаем се от правилен дневен режим без липса на сън, добре обмислена здравословна диета, поддържане на водния баланс и липса на лоши навици. Начинът на живот до голяма степен определя как протичат процесите, свързани с възрастта.Така че разчитането само на козметика е грешно.

Какви правила за грижа против стареене знаете? Напишете коментар.

Категория: