Комбинираната кожа изисква специално внимание при избора на фон дьо тен. Говорим за най-добрите решения на нейните проблеми

Различните области на комбинираната кожа могат да бъдат предразположени или към сухота, или към мазен блясък (вече говорихме за това как да се отървем от мазния блясък в този материал). Освен това често възниква възпаление. Ето защо е особено важно да изберете основа, която ще изглади текстурата на кожата, ще скрие пилинга, няма да запуши порите и ще остане матова през целия ден. Задачата не е лесна.Затова съставихме рейтинг на фон дьо тените, за да ви улесним да изберете най-добрия за себе си.

 • Teint Idole Ultra Cushion, Lancôme

  Този фон дьо тен има много повече пигментация от предишната версия на кушъна. Завършекът на продукта е сатенен, с ефект на здрав, не мокър блясък - точно това, от което се нуждаете за комбинирана кожа.

 • Фон дьо тен Mineral Stick, Професионален грим NYX

  Фон дьо тен стик. Има доста плътна консистенция, благодарение на която прикрива дори значителни несъвършенства. На лицето обаче продуктът не изглежда като маска, прелива се добре и не подчертава разширените пори. В допълнение, минералните компоненти, съдържащи се в състава, имат антибактериален ефект.

 • Дълготраен фон дьо тен Le Teint Encre De Peau, Yves Saint Laurent

  Фонд дьо тенът съчетава както висока издръжливост, така и необичайна лекота. Инструментът не се запушва в порите и се справя отлично с мазен блясък, осигурявайки мъгла до вечерта. В същото време сухите участъци от кожата не се усещат сухи и опънати поради овлажняващия комплекс и наличието на SPF филтър.

 • Дреам Сатен Флуид фон дьо тен, Maybelline

  Фонд дьо тенът има деликатна течна текстура, която се разнася лесно по кожата, оставяйки деликатен сатенен завършек. Подходящ за изглаждане на текстурата на кожата, изглаждане на порите и пилинг.

 • Фон дьо тен Dream Matte Mousse, Maybelline

  По-ефирна и пигментирана вариация на предишния течен фон дьо тен. Този инструмент има подчертано матово, като кадифено покритие, както и висока пигментация. Това улеснява скриването на несъвършенствата, без да подчертава текстурата на кожата.

 • Компактен течен фон дьо тен Naked Skin, Urban Decay

  Лек фон дьо тен, който ще направи тена перфектен, но в същото време ще остане напълно незабележим. Поради полупрозрачната текстура фон дьо тенът е подходящ само за комбинирана кожа без очевидни недостатъци, но ще запази свежестта до вечерта. Naked Skin съдържа отразяващи частици, които действат като онлайн фотошоп, както и натриев хиалуронат за поддържане на необходимия баланс на влага.

 • Super Stay 24 Cream Foundation, Maybelline

  Доста плътен фон дьо тен, който в същото време ляга върху кожата на равномерен, незабележим слой. Не запушва порите и перфектно предотвратява появата на мазен блясък. Уникалните "пигменти за свежест" поддържат лицето да изглежда перфектно през целия ден.

Категория: