За да направите перфектен грим за очи, можете да го направите само с три четки. Какво точно? Разказване

Какви четки са ви необходими за грим на очите? Гримьорите отговарят на този въпрос по различни начини, а междувременно козметичните чанти на бютихолиците се допълват с все повече и повече нови артикули. Призоваваме ви да се ограничите до необходимия минимум и да имате под ръка само три четки.

  • Четките за сухи сенки трябва да бъдат направени от естествени косъмчета или високотехнологични изкуствени косъмчета, които имитират естествени косъмчета (както в колекцията четки Urban Decay).Това се дължи на факта, че естественият косъм лесно поема сухи текстури, лесно ги „подава“ на кожата и ги прелива възможно най-нежно.
  • Добрите естествени четки не са евтини, но има добри новини. Повечето класически визии за грим могат да бъдат направени само с три основни четки и с правилната грижа те ще ви издържат години напред. За какво е всеки от тях? Нека поговорим по ред.

Плоска четка

  • Плоската четка е основният инструмент в грима на очите: полезна е за бързо разнасяне на сенки върху движещия се клепач. Купчината в нея обикновено е натъпкана много плътно, а самата четка има правоъгълна форма с остри или леко скосени ръбове.
  • Гримьорите галено наричат такава четка „лопатка“, а размерът на „лопатките“ може да бъде или най-малкият от половин сантиметър (което ви позволява да правите точни акценти), или колкото височина на целия движещ се клепач за бързо разпределяне на цвета върху него.Ако правите грим за себе си, изберете средния вариант, който ще покрие напълно повърхността му със сенки с три или четири докосвания до движещия се клепач.
  • Работете с четката с натискащи или плъзгащи движения, в зависимост от това колко наситен цвят на клепачите искате да получите.

Барел четка

  • Тази четка е полезна както за начинаещи, така и за професионални гримьори. "Кег" е идеален за засенчване на сенки по орбиталната линия. Принципът на работа с такава четка е следният: вземете сенките върху четката, отърсете излишъка, нанесете четката върху гънката на горния клепач и, движейки се от външния ъгъл на окото към вътрешния, разпределете сенките в гънката по цялата дължина на окото.
  • Като правило, четката „варел“ е малка, така че използвайки я, не рискувате да направите смоуки айс до веждите. „Барелът“ ще ограничи вашето засенчване до областта на гънката на клепача и гримът ще се окаже хармоничен и спретнат.

Пухкава четка

  • С тази четка ще имате достъп до цялата красота на мекото, "опушено" оцветяване. За да смекчите линиите след използване на други четки, вземете пухкава четка и преминете по контура на сянката няколко пъти, за да смесите всички граници.
  • Ако цветът на сенките за очи на клепача и в гънката е доста тъмен, използвайте тази четка с малко количество сенки в междинния нюанс. Счита се, че цветът е между цвета на сенките и тена на кожата.

Какви четки използвате обикновено за грим на очите? Оставете коментар.

Категория: