Изборът на фон дьо тен трябва да се основава на нуждите на кожата. как? Гримьорът обяснява

  • За мазна кожа пудрата е най-подходяща - тя премахва мазния блясък и дава добро покритие. За да нанесете, използвайте четка или гъба, за да не докосвате лицето си с ръце.
  • Ако имате нормален тип кожа, можете да изберете фон дьо тен според вашите предпочитания - започнете от времето на годината (през зимата ви трябва продукт с по-плътна текстура и хидратиращи съставки в състава, през лятото ви може да използва тон-пудра) или конкретен случай.Текстурата може да бъде всяка - както матова, така и по-лъскава, с леко полупрозрачно или плътно покритие.
  • Сухата кожа се нуждае от хидратация, така че изберете фон дьо тен с допълнителна грижа и правилните съставки, като оцветен овлажнител (потърсете продукти, обозначени с оцветен овлажнител). Нанесете го с пръсти с движение "шофиране" .
  • За старееща кожа са подходящи фон дьо тени с лека текстура или същия овлажнител с оцветен ефект - по-плътните продукти могат да се запушат в бръчките и само да привлекат вниманието към тях (за други съвети относно използването на тонални продукти за стареене на кожата вижте тук).
  • Имате проблемна или склонна към акне кожа? Изберете фон дьо тен със средно до силно покритие и не забравяйте да използвате чиста четка или гъба всеки път, за да избегнете инфекция и дразнене на кожата.Нашият рейтинг на най-добрите тонални продукти за проблемна кожа можете да видите тук.

Как избирате правилния фон дьо тен? Оставете коментар.

Категория: