Универсални правила за грим, следвайки които можете да направите всеки цвят на очите по-наситен и ярък

Кой нюанс да избера?

  • За да подчертаете цвета на очите и да ги направите по-ярки, вземете нюанси на противоположни (по различен начин, допълващи се) цветове. Топлите и студените нюанси ще бъдат в хармония помежду си, а цветът на очите ще стане по-наситен.
  • За да определите кой цвят сенки за очи ще пасне (и комплимент) на цвета на очите ви, погледнете цветното колело на Itten.Ще видите, че например зелените очи ще станат по-ярки на фона на червени или близки до него нюанси. Но тъй като червеното, макар и модерен, но доста агресивен цвят за грим на очите (тук можете да намерите инструкции за опушен айс в червени нюанси), използвайте тухла или теракота, както и лилаво, розово, мед.
  • Обратното на синьото е оранжевото. Така че, за да подчертаете сините очи, трябва да изберете бронзови, пясъчни, прасковени, златни и кафяви нюанси.
  • Подходящи са сенки за очи с кафяви очи от почти всеки нюанс. Зеленото и синьото ще изглеждат особено добре. За да направите грима по-естествен, изберете нюанси на дълбоки нюанси. Не забравяйте да ги прелеете в гънката на горния клепач, като използвате естествено кафяво, лилаво или розово, така цветът на сенките нежно ще се слее с цвета на кожата.

как да оцветим лигавицата?

  • Изберете молив, чийто нюанс повтаря цвета на очите ви, и рисувайте върху лигавицата с него. Светлината от него ще се отразява в зеницата, поради което очите ще изглеждат по-ярки. Тази техника е особено полезна, ако правите грим за фотография.
  • За кафяви очи, които нямат нито зелени, нито жълти преливания, можете да използвате всеки нюанс на молива, който е в хармония с останалата част от грима.
  • Моля, обърнете внимание, че очната линия, която използвате върху вътрешния клепач, трябва да има мека, кремообразна текстура. За да не повредите кожата, използвайте например kajal.
Жулиен Макдоналд © fotoimedia/imaxtreeПол Смит © fotoimedia/imaxtreeАйгнер © fotoimedia/imaxtreeByblos © fotoimedia/imaxtreeЛаура Биаджоти © fotoimedia/imaxtreeMissoni © fotoimedia/imaxtreeCusto Barcelona © fotoimedia/imaxtreeДион Лий © fotoimedia/imaxtreeТадаши Шоджи © fotoimedia/imaxtreeТаорай Уанг © fotoimedia/imaxtree

Съгласявате ли сенките за очи с цвета на очите си? Оставете коментар.

Категория: