Казваме ви как завинаги да забравите за проблема с избора на цветове в грима

  • Художникът Йохан Итен е един от първите, които се замислят как да избират правилните цветове. Той също така изобретява теорията за цветовите типове, която впоследствие козметичните компании започват активно да прилагат в областта на грима, за гримиране на актьори. И след това - да създадете комплекти от козметика, подходящи за различни цветови типове, така че клиентите да не се изгубят в разнообразието от продукти и лесно да могат да изберат нещо за себе си.
  • С течение на времето една проста теория, която разделя цялото разнообразие от външния вид на хората само на четири типа („пролет“, „лято“, „есен“ и „зима“ - определете своя, като преминете теста), започна да стават по-сложни.В края на краищата е невъзможно всички да бъдат подведени под такъв ограничен брой типове. Започнаха да се появяват безкрайни варианти на „студена есен“, „естествена пролет“, „меко лято“ и ставаше все по-трудно да се разгадае цялата тази сложна схема.
  • Днес професионалистите по красота често избират цветове и нюанси в грима въз основа на по-разбираема и лесна методология. Според нея, за да намерите "своите" цветове в грима, е необходимо да определите и вземете предвид само три параметъра на външния вид: лекота, контраст и температура. Нека поговорим за това по-подробно.

Лекота

  • Светлотата е местоположението на цвят между бяло и черно. При определяне на нивото на лекота те се отблъскват от цвета на кожата, очите и косата. Например русата коса, светлите очи и светлата кожа са признак за „лек“ външен вид. Тъмните очи, тъмната коса и тъмната кожа съответно са признак за "мургава" външност.Ако детайлите на екстериора имат различна степен на лекота, определете какво точно доминира и прави основно впечатление. Косата често определя тона за всичко и например външният вид на брюнетка със средно светла кожа се отнася повече за "тъмна" .
  • Тази опция ви позволява да изберете лекотата на цветовете в грима. За да бъде възможно най-хармоничен, лекотата на нюансите в грима трябва приблизително да съответства на лекотата на външния вид. Например, блондинка със светла кожа и черни опушени очи може да изглежда така, сякаш очите й са „залепени“ за лицето й: те не отговарят на естествените данни. На "тъмен" външен вид дори черните сенки няма да изглеждат твърде ярки.
Алберта Ферети © fotoimedia/imaxtreeДжорджо Армани © fotoimedia/imaxtreeНикол Милър © fotoimedia/imaxtreeСептемврийска колекция на Ребека Минкоф © fotoimedia/imaxtreeСептемврийска колекция на Ребека Минкоф © fotoimedia/imaxtree

Контраст

  • Контрастът е разликата между най-светлия и най-тъмния цвят на външен вид. Отново трябва да започнете от цвета на кожата, очите и косата. По правило най-тъмният елемент във външния вид е косата, а кожата е най-светлата, но има място и за други вариации.Контрастът може да бъде нисък (например като момичета със светла кожа и руса коса), среден (светлокафява коса и леко загоряла кожа), висок (брюнетка с млечна кожа).
  • Определянето на контраста помага да се избере наситеността на цветовете в грима. Ако външният вид има много нисък контраст, тогава богатите, ярки цветове в грима ще изглеждат доста изкуствени, докато във външния вид с висок контраст единственият начин да направите наистина ярък грим е да не използвате тъмни, а „активни“, наситени цветове . Ето защо „светлите“ момичета със светла кожа са толкова подходящи за приглушени, деликатни нюанси, а брюнетките с бяла кожа, дори през деня, могат лесно да носят черни стрелки или тъмно опушено и няма да изглеждат твърде претенциозни.
Ердем © fotoimedia/imaxtreeПол Смит © fotoimedia/imaxtreeБиби Мохапарта © fotoimedia/imaxtreeКаролина Ерера © fotoimedia/imaxtreeЛела Роуз © fotoimedia/imaxtree

Температура

  • Температурата на цветовете в екстериора може да бъде топла или студена. Можете да го определите, като започнете от цвета на косата и веждите, кожата, очите, устните. Накратко правилото звучи така: колкото повече златни нюанси има във външния вид, толкова по-топъл е той, колкото повече синьо, толкова по-студен.
  • Опитайте се да съчетаете цветовете на грима въз основа на преобладаващата температура. Тогава здрав, сияен вид ви е гарантиран. Всеки цвят, с изключение на оранжевото, може да има както топли, така и студени нюанси, така че температурата на външния вид не ви ограничава в нищо, а само ви помага да изберете правилните нюанси.
Алексис Мабил © fotoimedia/imaxtreeЖулиен Макдоналд © fotoimedia/imaxtreeTrussardi © fotoimedia/imaxtreeФатима Лопес © fotoimedia/imaxtreeПаскал Милет © fotoimedia/imaxtree

Погледнете грима си със свежи очи и нови знания. Приложете го на практика и опитайте различни цветове, за да подхождат на различен външен вид.

Категория: