Понякога изглежда, че няма проблем, който гримът да не може да реши. Трябва да скриете белезите от акне? Това е лесно. Следвайте нашите съвети

Скриването на белег от акне не е толкова лесно, колкото скриването на обикновена пъпка. Тук има няколко трудности: първо, това обикновено са тъмни, кафяви петна, които се нуждаят от сериозна цветова корекция, и второ, такива белези обикновено създават релефни неравности по кожата и „изправянето“ им не е лесна задача. Но все пак е напълно възможно да направите такъв грим, който да направи белезите от акне незабележими.

Какво има на опаковката?

При грима срещу белези от акне не е важно само „как“, но и „какво“: продуктите, които използвате, трябва да са некомедогенни и подходящи за чувствителна кожа.Тоест възможно най-" нежно" и меко. Тогава те няма да провокират появата на нови възпаления. Искате ли не просто да маскирате белезите, а да се отървете от тях напълно, завинаги? Съставки като екстракт от женско биле и витамин С ще помогнат в борбата с хиперпигментацията, като озаряват кожата.

Пилинг

Първата стъпка в създаването на грим за покриване на акне е изглаждането и изравняването на повърхността на кожата. Трябва да започнете с пилинг, като продуктът трябва да бъде избран с много лека текстура. Нанасянето на лосион и овлажнител е следващата стъпка. Между другото, в тези продукти трябва да се съдържат избелващи компоненти.

Подготовка

Primer е задължителен за всеки с белези от акне. Приложението му ще помогне за изглаждане на кожата, ще я направи по-мека. Тонът върху такава кожа, а не суха, люспеста, "лежи" много по-добре. Между другото, има грундове с функция за корекция на цвета - например зеленият Studio Perfect Primer от NYX Professional Makeup помага да се скрие зачервяването.Друг вариант е да добавите Naked Skin Colour Perfecting Green Fluid на Urban Decay към прозрачния грунд. Ефектът ще бъде същият.

Не на зачервяването

Ако праймерът не се справи с проблема, имате нужда от допълнителна помощ - зелен коректор. Този инструмент има по-плътна текстура, така че определено ще успее да „прикрие“ зачервяването. Вярно е, че не е необходимо да го използвате в твърде големи количества - не забравяйте, че фон дьо тенът с коректор също ще бъде нанесен отгоре.

Стиплинг

Как да нанасям фон дьо тен с белези от акне? Гримьорите съветват да следвате това правило: регулирайте плътността в зависимост от зоната на кожата. „Чистите“ места не е необходимо да се покриват с дебел слой тонална основа - това просто не е необходимо. Но самите белези могат да бъдат по-добре замаскирани. Освен това е по-добре да използвате техниката на нанасяне на точки, тоест „вкарване“ на текстурата на продукта в кожата. За да направите това, вземете удобна яйцевидна гъба и след леко навлажняване с вода пристъпете към нанасяне на фон дьо тен.

Имайте предвид, че осветяващите фон дьо тени няма да ви свършат работа: те само ще подчертаят релефните неравности на кожата в зоната с белези.

Двойна защита

Уви, след нанасянето на фон дьо тена може да се нуждаете и от коректор. Той, както и кремът, трябва да са матови. Нанесете продукта точково, сякаш „натискате“ текстурата в кожата, така че продуктът да се фиксира по-добре върху повърхността й.

Фиксация

Нанасянето на продукти е ключовата грим техника за маскиране на акне по лицето. Ето защо не можете без да фиксирате резултата с фиксиращ спрей - като например Infaillible Fixing Mist от L'Oréal Paris. Напръскайте лицето си с него и не се притеснявайте за издръжливостта на получения грим.

Как прикривате несъвършенствата по кожата? Споделете вашите тайни в коментарите.

Категория: