Защо са ни нужни лилави, жълти и розови коректори? Покажи на диаграмата

Коректорите за цвят не са новост на пазара за красота, но не всеки знае как да ги използва. С този инструмент можете да маскирате зачервяване, тъмни кръгове под очите, възрастови петна и други дребни несъвършенства на кожата, както и да коригирате формата на лицето. Въпреки че палитрата от цветни коректори далеч не е във всяка козметична чанта, изглежда, че е много трудно да се използва. Корекцията на лицето не е толкова трудна, колкото си мислите. Решихме да опростим задачата за вас и съставихме инструкция, която обяснява защо е необходим всеки коректор.

1Оранжев коректор

Перфектен за тъмна кожа: може да се използва за скриване на възрастови петна, кафеникави кръгове под очите и други тъмни петна. В допълнение, той е в състояние леко да изсветли тъмните назолабиални гънки и областта в ъглите на устните. Оранжевият коректор също ще неутрализира синьото, включително сините кръгове под очите или всякакви други синини.

2Зелен коректор

Зеленото е цветът, който най-добре неутрализира зачервяването, така че използвайте зелен коректор, за да маскирате пъпки, паяжини и червеникав тен. За да прикриете по-сериозни несъвършенства (като слънчево изгаряне), смесете зеления коректор с фон дьо тена и нанесете върху проблемната зона. Моля, обърнете внимание, че е по-добре да използвате зелен коректор само ако зачервяването е много очевидно, а обикновен коректор с добра способност за припокриване може да се справи с леко зачервяване, възпаление и капиляри.

3Люляк коректор

Люляковите тонове неутрализират жълтеникавостта, така че коректорът на този цвят ще ви помогне да се справите с матовия тен, да скриете малки старчески петна. В първия случай нанесете коректора върху по-голямата част от лицето, в останалата част - точково. Разбъркайте добре продукта и покрийте кожата със слой фон дьо тен.

4Жълт коректор

Жълтите коректори са добри за неутрализиране и изсветляване на лилави и сини петна (като пресни синини), както и тъмни белези и следи от акне. Ако имате леко зачервяване на кожата си, опитайте да използвате фон дьо тен с жълтеникав подтон вместо жълт коректор.

5Розов коректор

Скрива тъмните кръгове под очите: скрива сините, зелените и лилавите цветове - това са нюансите на тъмните кръгове под очите при хора със светла и средна кожа.Ако имате бледа кожа, изберете сьомга и праскова за маслинена или кафява кожа. При бледа кожа може също да коригира старчески петна.

"

Категория: