Какво да вземем за "отправна точка" в търсене на варианти за грим за абитуриентски? Това могат да бъдат физически характеристики - например цвят на очите. Казваме ви какъв празничен грим подхожда на зеленооките

Дипломирането е „специалният повод“, който ярките червила и многоцветните палитри сенки чакаха в козметичната ви чантичка. Преди празничната вечер остава само да решите кои от тях и как да ги използвате за създаване на вечерен грим.

Правила за грим за бала със зелени очи

Гримът в идеалния случай трябва да се комбинира с тоалета и характеристики като цвета на очите.Зеленооките момичета са склонни да бъдат ярки и ефектни; за тях е важно да не „заглушават“ пронизващия поглед - напротив, трябва да го подчертаете. Следните нюанси ще ви помогнат в това: кафяво (и цветовете на светло кафе и черен шоколад са подходящи), тъмно сиво, лилаво, златно, сребристо. Между другото, зеленото също не е забранено (за повече информация кои нюанси на сенките да комбинирате с кой цвят на очите, прочетете тази инструкция). Но нюансът на сенките или очната линия трябва да е такъв, че да не съвпада или да не се слива с цвета на очите: изберете опции по-тъмни или по-светли.

Трябва да се помни, че основните елементи на изображението - ярки цветни акценти върху очите и устните - изглеждат изгодни само на "чист" фон. Тоест, тонът на кожата също трябва да се обърне значително внимание.

Важно е на първо място да се подготвите с праймър, който не само изравнява текстурата на кожата, изглажда я, но и повишава издръжливостта на грима.

Второ, когато става въпрос за грим за бала, трябва да се даде предпочитание на надеждна основа със стабилна формула.

Трето, след като цялата визия е готова, не пречи да напръскате лицето си с фиксиращ спрей (като бестселъра All Nighter на Urban Decay) – тази техника определено ще удължи трайността на балния ви грим .

Възможности за грим за бала за зелени очи

Има стотици възможности за грим за абитуриенти със зелени очи. Можете да потърсите подходящи идеи в лъскави списания или филми. Или можете да изберете по-лесния начин, като разгледате нашия избор. Първо гледайте видео урок от гримьорката Катя Бобкова за създаване на вечерен грим за зелени очи: той може да се превърне в основата на вашата бална визия.

Зелена светлина

Ако искате да създадете спокоен и в същото време изразителен образ, зелените нюанси на козметиката са идеални за тази цел.Създайте хармонична комбинация с цвета на очите: за тъмно зелено, небрежни щрихи на кремообразни маслинови сенки, като от шоуто на Versus Versace, или мразовит ментов металик, като на шоуто на Marc Jacobs. А светлозелените очи могат да бъдат подчертани с изумрудени стрелки с блясък по целия клепач с графични контури.

Сбита графика

Винаги ли избирате второто между опушените очи и стрелките? Това означава, че на дипломирането ще се чувствате по-комфортно и по-красиво с графичен грим. За зелени очи модните гримьори имат няколко идеи: опитайте например да очертаете долния клепач с графитено сиво, както в шоуто на Hermès, или да украсите горния клепач с ивица бяла очна линия, следвайки примерите от шоуто на Carven. Ако все пак предпочитате smokey ice, тогава можете да научите повече за създаването на такъв грим от този материал.

В сребро и злато

Ако искате да преместите фокуса върху устните, тогава яркото червило може да бъде допълнено с плах сребрист блясък в грима на очите. Това ще бъде очна линия, просто подчертаване във вътрешния ъгъл на окото, както на изображенията от шоуто на Versace, или блясък от блясък, нанесен върху клепачите в умерени количества, както на шоуто на Lanvin - във всички случаи по този начин за подчертаване на зелените очи е подходящ за почивка. Но всякакви сенки и очни линии от гамата "precious" са добре дошли - във всякакви количества.

Лилава капка

Зеленият пигмент ще направи всяка вариация на лилавото по-ярка - патладжан, люляк, слива, люляк. Можете да създадете сложни опушени очни линии, като използвате множество нюанси, или можете да се придържате към скромна линия, начертана с ярка очна линия.Предложение за най-смелите: завършете визията с червило от същата гама.

Светло петно

На момичетата със зелени очи не е забранено да използват наистина наситени и ярки цветове в грима си. Лимонени сенки, небесносиня спирала или червена очна линия - кога, ако не на последното парти в училище?

Смятате ли, че идеите от дефилето са подходящи за бален грим? Напишете отзив в коментарите.

Категория: