Как да замените сенките за вежди с червило, спирала и боя?

При оформяне на веждите със сенки се получават меки граници и внимателно запълване на празнините между косъмчетата. Ако нямате любимите си сенки под ръка, можете да постигнете подобен ефект, като замените сенките с други продукти за вежди.

молив за вежди

За мек ефект на оцветяване на веждите, дръжте молива не под прав ъгъл спрямо веждите, а почти хоризонтално. Така че можете да рисувате не с върха на молива, а със страната му.Моливът изглежда тонизира веждите, без да създава ясни линии.

© fotoimedia / imaxtree© fotoimedia / imaxtree© fotoimedia / imaxtree

спирала за вежди

Разтрийте четката по гърлото на бутилката, така че върху нея да остане минимално количество продукт и с нея срешете веждите в обратна посока - срещу растежа на косъмчетата. Това ще позволи на четката да се приближи възможно най-близо до корените и да рисува върху кожата. В същото време излишните средства няма да се образуват върху самите косми.За финално оформяне потопете четката отново в продукта и я прокарайте през космите по посока на растежа им.

© fotoimedia / imaxtree© fotoimedia / imaxtree© fotoimedia / imaxtree

червило за вежди

Обърнете внимание на иновативния продукт на марката Maybelline, който ви позволява да рисувате и коригирате вежди с едно движение. В резултат на това получавате ефекта на широки естествени вежди без графични линии.

За траен резултат, разбира се, си струва да боядисате веждите си с боя, с която изобщо не можете да използвате горните продукти в продължение на две седмици. Вече говорихме за това как да боядисваме веждите с боя. Този път нека си припомним основните правила за безопасност.

Как да боядисаме вежди?

  • За оцветяване у дома е най-добре да си купите готов комплект. Съдържа всички необходими инструменти и съставки в правилните пропорции. В този случай комплектът трябва да бъде предназначен специално за боядисване на вежди и мигли. Често момичетата се чудят дали е възможно да боядисват веждите с боя за коса. Отговорът е недвусмислен: не. Боята за коса съдържа много по-агресивни съставки, които могат да раздразнят не само кожата около веждите, но и лигавицата на очите.
  • Преди процедурата по оцветяване задължително направете тест за алергии. За по-голяма ефективност го комбинирайте с тест за интензитета на оцветяване: начертайте 3 линии боя наведнъж върху незабележима област от кожата и ги изтрийте последователно след 5, 10, 15 минути. Така че можете да прецените как ще изглежда боята върху веждите ви, в зависимост от времето на експозиция.
  • Определете желаната форма и нанесете мастилото върху посочените граници, като обърнете специално внимание на нанасянето на мастилото върху кожата, за да постигнете ефект на татуировка. След времето, необходимо за постигане на желания интензитет на цвета, отстранете цвета с влажен памучен тампон.
  • Въздържайте се от гримиране и използване на почистващи продукти през деня.
  • Не боядисвайте веждите си твърде често. Веднъж на всеки две седмици е най-добрият вариант.

Категория: