Какви сенки трябва да се нарисуват върху зелените очи, за да се подсили цвета им? В статията ще намерите препоръки за избор на нюанс, както и описания на основните техники за грим

Зелените очи имат сложен атрактивен цвят, който може да се променя в зависимост от осветлението от наситено кафяво до ярко зелено. Знаейки какви цветове подхождат на цвета на очите ви, можете лесно да го подобрите или обратното, да го заглушите, независимо от осветлението.

Цветът на сенките, който подхожда на зелените очи, не е толкова труден за определяне. Тези цветове имат топъл подтон:

 • лилаво

 • бордо

 • кафяво

 • злато

 • червено

 • каки (сиво кафяво, сиво зелено, кафяво зелено)

Сребристото и ярко синьото, от друга страна, трябва да се избягват. Те могат да направят зеления цвят на очите избледнял и неизразителен.

Розовото също е неподходящ цвят. Това ще накара очите ви да изглеждат насълзени и уморени.

За да не прекарвате много време в избиране на сенки за грим сутрин, сортиране на палитра след палитра, вземете магнитна палитра, за да съставите своя собствена колекция от сенки. Обърнете внимание на печелившите комбинации от сенки за зелени очи в различни техники.

За деликатен дневен грим

 1. Нанесете светло златисти сенки върху целия клепач и под веждата. Потъмнете външния ъгъл на окото с кафяви сенки и ги смесете по гънката на клепача. Ако желаете, добавете тънка черна стрелка по линията на миглите.

 2. Подчертайте долния клепач с лилав молив и смесете границите. Това ще направи зелените очи по-ярки, но няма да наруши сдържаността на дневния грим.

 3. Нанесете малко количество бордо сенки върху възглавничката на безименния пръст и пренесете върху целия движещ се клепач. При засенчване ще получите сиво-бордо мъгла, която няма да изглежда ярка и неуместна през деня, но в същото време външният ви вид ще стане по-привлекателен.

 4. Нарисувайте позната стрелка с черна очна линия и след това от вътрешния ъгъл до средата на тази стрелка нанесете сенки със златист, кафяв или лилав оттенък и леко смесете прехода.Такива градиентни стрелки ще добавят интересен акцент към привидно познатата визия през деня.

За изразителна вечерна визия

 1. Нанесете кафяви сенки за очи върху целия клепач и ги смесете в гънката на клепача с малко бордо сенки върху пухкава четка. Преходът към наситено червено прави грима изразителен и по-интересен в сравнение със засенчването с бежов нюанс.

 2. Във вътрешния ъгъл и в центъра на долния клепач добавете искрящи златисти сенки. Ако искате да си направите опушен грим за очи, съветваме ви да гледате видео урок как да го направите.

Зелените очи са най-подходящи за модната тенденция за червени стрелки. Можете да ги рисувате не само с очна линия, но и със сенки с мокра четка. Основното нещо е да започнете, като нарисувате черната стрелка малко по-широка от обикновено.И след това, отстъпвайки от долната граница на стрелката 1-2 мм, нарисувайте тънка червена линия. Така червеният нюанс няма да създаде илюзията за уморени очи. Можете да научите как да използвате червени нюанси в грима тук.

Грим за различни нюанси на зелените очи

1Светлозелени очи

Светлозелените очи, особено тези със златист оттенък, подхождат на прасковени, бежови и пастелни нюанси на зеленото. Сенките, които са по-тъмни от сянката на очите, трябва да се нанасят само върху външния ъгъл на окото. Изумрудените сенки също ще изглеждат добре на светлозелени очи.

2Тъмнозелени очи

За тъмнозелени очи можете да използвате всички ярки нюанси: лилаво, златно и тъмнозелено. Пастелно люляков нюанс също ще изглежда добре. Спиралата може да се използва в абсолютно всеки нюанс. За вечерен грим можете да използвате изкуствени мигли. Но стрелите са по-добре да се правят тънки и чисти.

3Сиво-зелени очи

В грима за сиво-зелени очи използвайте нюанси като кафе, зелено, карамел и мока. Сивият нюанс в очите ще ви помогне да подчертаете небесносините нюанси. Не използвайте тъмни нюанси: те ще направят външния ви вид тежък. Поддържайте грима на очите си минималистичен.

4ярки зелени очи

Наситеният зелен цвят на очите ще ви позволи да експериментирате с всеки нюанс, особено с ярък. По-добре ще изглеждат златисто жълти, маслинени или графитни цветове. А за вечерен грим на очите използвайте коралови и лилави нюанси.

Категория: