Проучване на плюсовете и минусите на изрязания и неизрязания педикюр

Педикюр с кантове (класически)

Същността на този метод е ясна от името. По време на ритуала майсторът не отблъсква кутикулата, а я отрязва. Тази процедура започва с парене на краката във ваната, продължава с отстраняване на загрубялата кожа и завършва с лакиране на ноктите. Най-често салоните използват този метод. Можете да прочетете повече за класическия педикюр тук.

Педикюр без кантове (европейски)

Разбира се, педикюрът без кантове има много противници.Все пак резултатът е краткотраен. Има обаче значителен плюс - можете дори сами да направите такава процедура. Основното нещо е да не забравяте да дезинфекцирате инструментите и да изберете правилните продукти, които ще омекотят кутикулата и кожата на краката. Определено ще намерите такива в арсенала на марката Essie. Нашият избор е кайсиево масло за кожички. Този продукт овлажнява кожата и предотвратява появата на неравности. И се абсорбира моментално и не оставя мазен филм. Що се отнася до крема, млякото за тяло Iso-Urea, La Roche-Posay дава отличен подхранващ ефект.

Внимавайте, ако имате много чувствителна кожа. В този случай е по-добре да не правите подстригван педикюр.

Съвети за педикюр у дома:

  • За да премахнете грубата кожа, не накисвайте предварително кожата на крака във ваната. Мъртвите кожни клетки се отстраняват най-добре сухи със специално ренде за педикюр.
  • За допълнително почистване можете да използвате специален скраб за крака.
  • Ноктите на краката трябва да се подрязват идеално прави, за да се избегнат врастнали нокти.
  • След като изрежете ноктите си, не забравяйте да ги изпилите, като обърнете особено внимание на ъглите. И накрая, не забравяйте да шлайфате ръбовете: това ще ви спести повече от един чорапогащник.
  • Не забравяйте масажа. Подобрява кръвообращението и прави краката леки.
  • За най-добър овлажняващ ефект, преди лягане нанесете върху краката си хидратиращ крем с мазна текстура, увийте краката си със стреч фолио и обуйте чорапи. На сутринта ще се събудите с гладка кожа на краката.

Категория: