Казваме ви как да подчертаете красотата на кафявите очи и, ако желаете, да получите бадемовидни вместо кръгли очи

Иконата на стила Одри Хепбърн е известна с обезоръжаващия си "поглед на сърна" . Широките кафяви очи са първото нещо, което идва на ум, когато се спомене името й. Следователно собствениците на такива кръгли кафяви очи са невероятни късметлии. За изразителен грим те трябва да поставят само леки акценти. Женската същност обаче е такава, че винаги искаме да променим нещо. Затова ще ви разкажем не само за ежедневния грим, но и за това как гримът може визуално да промени формата на очите и да ги направи по-„котешки“.

Грижа за природата

За да подчертаете естествената форма на очите, ще ви трябва очна линия и обемна спирала. Очертайте горната си линия на миглите с очна линия, без да излизате извън външния ъгъл на окото. Леко разширете линията в центъра на окото.

Извийте миглите с маша и боядисайте с обемна спирала, като движите четката не към слепоочията, както обикновено, а към моста на носа. Така погледът ви ще стане още по-изразителен.

За да направите кафявите очи да изглеждат още по-ярки и дълбоки, използвайте розови, бежови, тъмнозелени или тъмно сини нюанси както в комбинация помежду си, така и поотделно.

Малка настройка

Ако искате очите ви да станат по-ярки и да показват зелен оттенък в тях, тогава използвайте топли нюанси сенки и очна линия, както и цветове с червен подтон.Те правят очите по-ярки, като подсилват зеления пигмент. За запомняща се визия се въоръжете с лилави сенки за очи, червена очна линия и античен златен блясък.

За да промените визуално формата на очите, когато създавате стрелката, разширете я, като започнете от средата на клепача, и започнете да дърпате опашката до слепоочията на няколко милиметра до външния ъгъл на очите . Този трик ще повдигне външните ъгли на очите и те ще придобият перфектната бадемова форма.

© fotoimedia / imaxtree© fotoimedia / imaxtree© fotoimedia / imaxtree© fotoimedia / imaxtree© fotoimedia / imaxtree© fotoimedia / imaxtree© fotoimedia / imaxtree© fotoimedia / imaxtree© fotoimedia / imaxtree© fotoimedia / imaxtree© fotoimedia / imaxtree© fotoimedia / imaxtree© fotoimedia / imaxtree

Обичате ли да експериментирате с грима?

Категория: