Потопете краката си във ваната, направете сами масаж на краката, изберете най-добрите продукти за грижа. Всички правила за педикюр през зимата са пред вас

1Баните ще помогнат за омекотяване на кожата на краката. За най-добър ефект те не трябва да са топли, а контрастни. Температурните промени ще подобрят кръвообращението. В резултат на това след първата процедура кожата ще стане по-гладка и мека.2Ако имате мазоли, дезинфекцирайте ги. За тези цели е подходящ йод. Основното табу: в никакъв случай не чоплете и не отваряйте мазоли.3Искате ли да имате гладка кожа на краката си? Купете специална пила за груба кожа, която ексфолира добре и професионално мъртвите частици кожа.4Уверете се, че краката ви са правилно подхранени и хидратирани. За да направите това, попълнете арсенала от продукти за грижа. По-специално кремове и лосиони. Например, използвайте La Roche-Posay Nutritic Intense Body Cream (той ще омекоти кожата на краката и ще премахне лющенето) и Vichy Ideal Body Body Balm, който е подходящ дори за тези, чиято кожа е напълно дехидратирана.
Чувствате краката си уморени? Вземете си масаж. Всичко, което е необходимо, е да втриете балсама от пръстите до петите след душ.
  • Разбира се, красивият зимен педикюр не може да се представи без лакове. Покритията Essie са идеални за домашна употреба. Нашият избор е колекция, посветена на Лондон през 60-те години. В него можете да намерите елегантни нюанси за всеки вкус: светло сиво, нежно розово, наситено червено, искрящо златисто, бордо кафяво и аква. Можете да прочетете как да удължите живота на педикюра тук.

В педикюра има някои правила, които трябва да се спазват независимо от сезона. Нека си припомним някои от тях:

  • Първо, струва си да правите салонен педикюр поне веднъж месечно - това е достатъчно, за да поддържате ноктите на краката си в добро състояние. Ако не можете да си позволите да правите процедурата всеки месец, свикнете да правите педикюр сами, но посещавайте салона поне веднъж на всеки три месеца - все пак не става дума само за красота, но и за здравето на ноктите.
  • Второ, за тези, които имат някакви проблеми с ноктите или кожата на краката си, ви съветваме да посещавате салона веднъж на всеки две седмици - няколко месеца в този режим вече ще са достатъчни, за да ги приведете в прилично състояние виж.
© lucaporcosmeticos© natalia_iartceva© natalia_iartceva© krisdi_nails© karpova_nails© valentinka_manikur_gellak© estetik_room.vl© bagheeranails© nails_bororova_svetlana© ninelmirid

Категория: