За да изглеждат очите ви големи, не е нужно да стегнете опашка в задната част на главата си. Научете се да боравите с моливи и очни линии. За да ви помогнем - най-добрите съвети за увеличаване на очите със стрелки

Фини деликатни линии, закачливи стрели в стил Одри Хепбърн или по-фатални и дръзки вариации? Каква ще бъде формата на стрелките, за да увеличите очите - вие решавате. Основното нещо е да следвате няколко прости правила.

„Започнете стрелките не от основата на клепача, а от средата“, съветва Кирил Шабалин, водещ гримьор в YSL Beauté в Русия. Начертайте линия точно над корените на миглите. Нека стигне до самия край на века, издигайки се малко нагоре.”

Разбира се, важна е не само теорията, но и практиката. Ако все още не ви се дават стрели, опитайте се да ги рисувате всеки ден. Ще видите, след няколко седмици те ще се окажат по-равномерни. И най-важното – намерете лайнер или молив, с който ще ви е приятно и удобно да работите. Например можете да използвате един от тези инструменти:

  • Eyeliner Effet Faux Cils Shocking, YSL Beauté, с най-тънкия апликатор е опция за тези, които държат на издръжливостта на грима. Цветът му издържа до 12 часа.

  • Grandiôse Liner, Lancôme, ще се хареса на тези, които все още не са сигурни относно рисуването на стрелки. Четката й се огъва на 35 градуса. Това улеснява рисуването на върха на стрелката под желания ъгъл.

  • Моливът So Couture, L'Oréal Paris, оборудван с тънка четка. Перфектен за ръце с класическа форма.

  • Говорейки за това как да нарисувате стрелки, за да увеличите очите, не забравяйте за още един важен нюанс. Погледът ще бъде по-отворен, ако работите през лигавицата с телесен или бял молив. Подходящ е например Jumbo Eye Pencil, NYX Professional Makeup in Cottage Cheese.

И последното правило за тези, които искат да усъвършенстват умението да рисуват красиви стрелки, за да увеличат очите - изберете правилните нюанси. „Използвайте кафяви, зелени, сиви нюанси. Но черното е най-добре да се избягва“, съветва Кирил Шабалин.

Ако сте уморени от класически очни линии, опитайте смела визия - и направете опция, базирана на шоуто Dior couture:

Категория: