Казваме ви как да направите грим за сини очи, който ще подхожда на момичета с всякаква форма на лицето и цвят на косата

Жените с кръгли сини очи трябва да имат предвид няколко фактора, преди да се гримират.

Първо трябва да се уверите, че очите ви са наистина кръгли. Как да го направим? Ако погледнете пред себе си и между ириса и долния клепач се вижда протеин, това означава, че сте идентифицирали всичко правилно. И следователно основната ви цел е да направите разреза визуално по-удължен с помощта на козметика.

1Начертайте тънка линия по дължината на миглите с очна линия от вътрешния ъгъл на окото към външния. Superliner So Couture, L'Oréal Paris, или течната очна линия Grandiôse Liner, Lancôme е идеален за тази цел. Направете „опашката“ на стрелката възможно най-къса.2Със светлобежови сенки подчертайте вътрешните ъгли на очите и зоната под веждите. Между другото, подчертаването на веждите с молив или сенки е задължително условие.3След това вземете сенките с по-тъмен нюанс и нарисувайте с тях областта над гънката на горния клепач. С помощта на такава техника на гримиране ще добавите изразителност към очите си и ще ги разтегнете визуално.
Засенчвайте цвета не отдолу нагоре, а към слепоочията. Най-удобно е да направите това с четка с естествен косъм, например Maestro Brush на Giorgio Armani.

Тези препоръки са универсални за грим с кръгли очи. Но ако искате също да подчертаете синия цвят на очите, експериментирайте със сенки от контрастни нюанси. Теракота, лилаво, оранжево са идеални.

Успешни примери за грим за кръгли сини очи могат да се видят на звездите. Няколко холивудски красавици отговарят на това описание едновременно - актрисите Камерън Диас, Зоуи Дешанел, Аманда Сейфрид, певиците Кейти Пери и Тейлър Момсън, моделът Софи Дал.

Категория: