Кажи ти кои бази за грим за мазна кожа заслужават да бъдат в козметичната ти чантичка

Грундът е първата стъпка в грима. Задачата на всеки грунд е да удължи живота на вашия грим, да го направи по-устойчив. Поради това често се пише върху продукта за каква цел е по-добре да се използва: за добавяне на блясък, овлажняване, изравняване на релефа, матиране и т.н. Последното качество е особено важно за тези с мазна кожа. По правило към състава на такива бази се добавят компоненти, регулиращи себума, и се изключва масло, което може да запуши порите. Можете да прочетете как да използвате грунд правилно тук.И най-добрите праймъри за мазна кожа в нашата селекция:

 • База за грим, La Base Pro Eraser, Lancôme

  Формулата без масла матира (благодарение на прахообразните частици, включени в състава) и осигурява по-равномерно разпределение на основата. Специалната технология Micro PoreKiller видимо изглажда порите и текстурата на кожата. Може да се използва само върху Т-зоната или върху цялото лице.

 • Matifying Foundation Fluid Master Primer, Giorgio Armani

  Прозрачният грунд със силикон определено е любимият на професионалните гримьори. Има ефект на размазване. По-добре е да нанасяте с четка с изкуствен косъм или гъба, така че продуктът да лежи по-равномерно.

 • База за грим Baby skin, Maybelline

  Един от основните проблеми на собствениците на мазна кожа са разширените пори. Безцветната основа Maybelline ще ви помогне да ги направите невидими. Малък лайфхак от Юрий Столяров, водещият гримьор на марката в Русия: праймерът може да се смеси с коректор - с тази проста манипулация ще получите по-траен ефект.

 • База за грим Lumi Magique Primer Pure Light, L'Oréal Paris

  Има два начина за нанасяне на такава база: под фон дьо тен (за контролиране на мазния блясък) или самостоятелно за извайване на лицеви релефи.

 • Studio Perfect Primer Green, Професионален грим NYX

  Често момичетата с мазна кожа имат възпаления по лицата си. За да сведете до минимум появата на зачервяване, използвайте грунд със зелен оттенък. Фон дьо тенът за професионален грим NYX осигурява и целодневен матиращ ефект.

Категория: