Висококачествената грижа за ноктите у дома не е мит. Всяко момиче може да се научи самостоятелно да извършва прости процедури. След известно време домашният маникюр няма да бъде по-нисък по качество от професионалния

Следвайте прости правила за грижа за ноктите у дома и бъдете последователни. Изберете какво ви харесва и експериментирайте с "рецептите" на красотата - всички сме различни, което означава, че на всеки ще подхожда нещо различно. Все пак определена последователност от действия ще ви помогне да структурирате грижата за ноктите си.

  • Красотата започва отвътре.Проблемните нокти могат да ви кажат много за състоянието на тялото ви. Разбира се, ексфолирането им не е причина за спешно посещение при терапевт, но си струва да помислите какво ядете. Разнообразете менюто си, включете в менюто си пресни зеленчуци и плодове, консумирайте млечни продукти и се хранете добре всеки ден. Може би тези стъпки ще ви избавят не само от проблеми с ноктите, но и ще ви помогнат да подобрите състоянието на кожата и косата си, както и да поддържате добра форма.
  • Изборът на правилната пила за нокти е голяма отговорност. Изберете точно това, което ви подхожда. Чрез проба и грешка ще намерите вашата идеална пила за нокти. Стъклените, металните, картонените, керамичните пили се предлагат в различна степен на "зърнистост" - колкото по-голямо е числото, толкова по-гладък е инструментът. За да избегнете цепенето на ноктите си, изберете пили с гладка повърхност и не много абразивни.

  • Баните със сол и масло са една от най-важните и приятни процедури за грижа за ръцете в домашни условия.Те ще подхранят ноктите ви с основни витамини и минерали, ще ги заздравят и ще помогнат при някои проблеми, като разслояване. Добавете към ваните лимонов сок, витамини и етерични масла и домашно приготвената вана за ръце ще се превърне в истинска спа процедура.

  • Погрижете се за кожичките си. Използвайте овлажнители всеки ден и масажирайте нокътното легло с масло за кожички. Специални средства за премахване и портокалови пръчки ще ви помогнат да се отървете от излишната кожа. Между другото, вместо дървени пръчки, можете да използвате пластмасови тласкачи с гумени накрайници или метални инструменти. Днес маникюрът без кантове се счита за правилен, тъй като е най-безопасният.

  • Периодично втривайте специален восък в ноктите си. Това ще ги направи по-силни и ще ги подхрани с полезни вещества.

  • Използвайте обезмаслени нокти с укрепващи или защитни лакове и винаги използвайте основа, преди да нанесете цвят.

  • Домашната грижа за ръцете е немислима без овлажняване. Така че два пъти на ден и в идеалния случай използвайте крем за ръце всеки път след водни процедури.

Категория: