Водоустойчивата спирала е истинско спасение в дъждовен, влажен климат или на трогателни тържества, където е трудно да не заплачеш. Но не е лесно да се измие такава спирала. Как да премахнете водоустойчив грим за очи само с домашни продукти?

За безопасното отстраняване на козметиката се препоръчва използването на специални продукти. Те не само внимателно премахват грима, но и се грижат за кожата, допълвайки необходимите компоненти в нея. В допълнение, специален инструмент ще ви помогне да действате внимателно и да не измиете ресничките заедно със спиралата.

Какво да направите, ако у дома няма препарат за премахване на грим?

Основното нещо е да не се опитвате да действате на принципа "търпението и работата ще смелят всичко." Сапун (и всъщност алкален) и водоустойчив водоустойчив грим няма да се откажат толкова лесно. Това средство е не само изключително неефективно, но и опасно за здравето и младостта на кожата около очите и самите мигли. Сапунът изсушава повърхността на кожата и допринася за образуването на бръчки, а усърдието, с което търкате очите си, ще ви накара да загубите поне няколко ценни мигли.

Понякога хората се опитват да премахнат водоустойчивата спирала със спирт. Това е не само неефективно, но и направо опасно. Можете да изгорите кожата около очите, миглите, а при невнимателно движение алкохолът може да попадне върху лигавицата на очите, което е изключително опасно.

По правило съставът на водоустойчивата козметика включва мастноразтворими компоненти (растителен или пчелен восък, парафин, силикон и др.).

Как мога да измия водоустойчивата спирала у дома?

Всяко масло.Трябва да действате без да бързате. Можете леко да затоплите растително масло (като зехтин, слънчогледово, рициново или бебешко олио), за да достигне телесна температура, след това да го нанесете върху памучни тампони и да ги поставите върху миглите си за няколко минути. Трябва да изчакате спиралата да се разтвори и да премахнете грима с леки движения.

Козметолозите предупреждават: водоустойчивата спирала не е за ежедневна употреба. Добър е за празненства и специални поводи, но не трябва да го използвате редовно. Плътен силиконов филм, който обгръща миглите, напълно ги покрива от влиянието на околната среда. Миглите спират да дишат, получават влага и хранителни вещества и в крайна сметка могат да се ронят.

Категория: