Модната тенденция, която дойде при нас от Азия, е гримът за кукли. Какво представлява, кой го носи и как се прави?

С нарастващата популярност на аниме културата в света започнаха да се появяват нови интересни тенденции. Артистичната младеж с ентусиазъм прие новата тенденция, която дойде при нас от Изтока, и се научи как да прави грим, който копира външния вид на японски анимационни герои или просто сладки порцеланови кукли. Огромни очи на сърна, бяла кожа, нежен руж и бебешки устни - научете как да правите грим за кукла.

тон

Характерна черта на грима за кукли е много светлата кожа. В зависимост от това колко ярка искате да бъде вашата визия, изберете фон дьо тен, който е един или повече нюанса по-светъл от естествения ви тон на кожата.

Първо нанесете фон дьо тен. По-добре е да е с ефект на сияние - в кукленския грим лекият блясък на кожата ще бъде полезен. След - тонален или BB-крем. Нанесете доста дебел слой и не забравяйте за шията, защото избелвате лицето си и трябва да изгладите разликата между нюансите. Хайлайтър и розов руж допълват визията. Контурирането на лицето може да бъде пропуснато.

очи

Очите трябва да са големи и отворени по детски. В същото време стрелките не трябва да се виждат умишлено, тъй като трябва да се създаде впечатление за чистота и невинност. Използват се сенки в пастелни цветове, да кажем ярко розово.

Важен елемент от грима за кукли са фалшивите мигли. И не само на горния клепач, но и на долния.

Използвайте бял молив върху лигавицата на долния клепач, това ще ви помогне да направите погледа още по-отворен. Друг трик, към който се стремят любителите на образа на куклата, са цветните лещи, които са малко по-големи от естествените граници на ириса.Най-важното е да спазвате хигиена, когато носите тези продукти.

устни

Устните се боядисват с лек блясък, нюанс или червило в бонбонен цвят. Червените и бордо нюанси в това изображение няма да са подходящи, но пайетите са идеални.

Категория: