Искахте да скриете признаците на умора, но само се влоши? Разбираме защо това се случи и как все пак да използваме коректор за маскиране на тъмните кръгове под очите

Грешен цвят

Вече всички знаят, че коректорът трябва да е с половин тон по-светъл от фон дьо тена. Това обаче не е достатъчно за правилния избор: важно е подтонът на продукта да подхожда на цвета на кожата ви. Така че, ако имате топъл подтон, розовият коректор ще създаде болезнен вид. По-жълт коректор в сравнение с цвета на кожата ще подчертае всички нейни несъвършенства.

Грешки в приложението

  • Излишъкът от средства няма да прикрие недостатъците, а напротив, само ще ги подчертае. Ако тъмните кръгове под очите са твърде очевидни и коректорът не може да се справи, използвайте цветен коректор. Например, червеният нюанс на коректора неутрализира много тъмносините кръгове. Има дори лайфхак, когато червеното червило първо се нанася под очите и след това се покрива с коректор. Ако трябва да „прикриете“ червените съдове, зеленият коректор ще дойде на помощ.
  • Освен това фактът, че коректорът е нанесен в полукръг, също може да подчертае уморения вид. Това добавя към тъмните кръгове и ефекта на торбичките под очите. Затова нанесете коректора в триъгълник - от вътрешния ъгъл на очите към "крилата" на носа и след това към външните ъгли.

Грешно оцветяване

При засенчване, тъмните кръгове често се появяват отново "в целия си блясък" .Не е изненадващо, защото част от продукта след това остава върху гъбата, четката или пръстите. За да избегнете това, нанесете коректора в триъгълник, както е описано по-горе, и оставете за няколко минути. През това време продуктът ще се „утаи“ върху кожата и остава само да засенчите границите с леки движещи движения.

Продукт с лошо качество

Някои храни са склонни да се окисляват и да пожълтяват с времето. Ако забележите промяна в цвета, трябва да се отървете от продукта.

Правили ли сте някоя от тези грешки с коректора? Оставете коментар.

Категория: