Една перфектна визия не може да бъде завършена без добре поддържани крака. Когато няма време за салон, специалните инструменти за домашен педикюр ще спасят положението.

КАКВО ВИ Е НУЖНО ЗА ПЕДИКЮР У ДОМА?

Грижата за краката започва с хигиената. Освен кърпа и сапун, имаме нужда от пемза или модерен абразивен инструмент, който може да премахне мазоли и суха, мъртва кожа. Често такива инструменти се съчетават с четки за педикюр, с които можете да се отървете от излишната кожа, останала на петите, както и полиращи бафи, които правят кожата на краката възможно най-гладка.

За тези, които не обичат да търкат петите си в банята, има електрически комплекти за педикюр. С помощта на такова оборудване у дома можете да извършите повечето процедури за грижа за кожата на краката и ноктите, резултатът от които няма да бъде по-нисък от салонния педикюр. По правило такива устройства са многофункционални и са подходящи и за сух домашен маникюр.

Ноктите на краката изискват поддръжка, която включва премахване на кожичките.

Всеки препарат за отстраняване, който използвате върху ноктите си, ще свърши работа. Можете също да използвате портокалови пръчици или метален избутвач, за да се отървете от излишната кожа.

За да оформите ноктите и да избегнете врастването им в кожата, експертите препоръчват пилене на нокти. Подходящи са всички видове пили за нокти – стъклени, керамични, хартиени. Абразивността трябва да бъде избрана въз основа на индивидуалните характеристики на вашите нокти.

Домашно приготвените продукти за педикюр могат също да включват укрепване на ноктите. Добре изпилените нокти, покрити с прозрачен лак, вече правят добро впечатление.

Категория: