Когато избирате грим, трябва да се съсредоточите не само върху цвета на външния вид, но и върху специфичната форма на очите

Всеки човек има свои собствени характеристики на външен вид. Това се отнася за размера, формата и цвета на очите. Какви са формулярите?

Дълбоко поставени очи

Очите с тази форма създават илюзията за надвиснал горен клепач и доста голяма суперцилиарна кост. В същото време дълбоко поставените очи създават впечатление за сериозен, замислен поглед.

Кийра Найтли

БАДЕМОВИ ОЧИ

Доста големи, продълговати очи, напомнящи на орех, както подсказва името. Бадемовите очи носят късмет - това е една от най-удобните форми за нанасяне на грим.

Анджелина Джоли

Висящи клепачи

Скритият подвижен клепач е малко неприятен при нанасяне на грим, но е лесно да се коригира с подходяща техника и практика.

Блейк Лайвли

Азиатски наклонени очи

По правило при представителите на монголоидната раса челните кости не са толкова изразени, колкото при останалите. По този начин собствениците на наклонени очи нямат гънка на горния клепач.

Луси Лиу

КРЪГЛИ ОЧИ

В този случай името говори само за себе си. Външните и вътрешните ъгли на окото са на едно ниво, разстоянието между ъглите е приблизително равно на разстоянието между долния и горния клепач. Можете да прочетете повече за правилата за гримиране на кръгли очи тук.

Ашли Олсен

Близко поставени очи

Когато разстоянието между вътрешните ъгли е по-малко от размера на окото ви, това означава, че имате близко разположени очи. С помощта на грима можете лесно да постигнете ефекта на по-голямо разстояние между очите едно от друго, просто трябва винаги да подчертавате зоната на вътрешните ъгли на очите.

Дженифър Анистън

Широко разтворени очи

За разлика от близко разположените, с този тип очи трябва визуално да ги приближите. За да направите това, трябва да приближите линията на стрелките възможно най-близо до слъзните канали и да не подчертавате толкова ярко вътрешните ъгли на очите със светли сенки.

Кейт Мос

Категория: