Сватбата е вълнуващо и значимо събитие в живота на едно момиче. На този ден булката иска да изглежда страхотно. Основният акцент в образа на булката, разбира се, създава роклята и я допълва с празничен грим

В днешното общество няма строги стандарти за празнуване на сватба. Стилът и мястото на събитието, както и външният вид на младоженците е по преценка на самите младоженци. Често булката избира алтернативни опции вместо традиционната снежнобяла рокля. Гримът е съобразен с булчинската рокля, която обикновено играе първата цигулка в образа. Компетентен стилист или самата булка може да избере грим за сватбената рокля.

Класическото бяло облекло изисква сдържаност в целия образ на едно момиче. Гримът за такава сватбена рокля позволява акцент върху очите, например опушени очи, направени в черни или по-естествени кафяви тонове, или върху устните. Във втория случай е подходящо да подчертаете веждите с относително неутрален грим на очите. И, разбира се, трябва да се погрижите за издръжливостта на червилото.

Ако се решите на смел експеримент и в деня на сватбата ви ще се появите пред младоженеца в цветна рокля, можете да играете с цвят на лицето си. Основното е да внимавате и да не прекалявате, защото самата рокля е ярък акцент.

Например, в сватбен грим под тюркоазена рокля е допустимо да използвате сенки, молив или очна линия от същия цвят. Златните и бронзови нюанси на очите, както и неутралните нюанси на кафявото могат да балансират студената красота на синята рокля. Смели булки, които не се страхуват да бъдат ярки, могат да използват оранжеви нюанси на червилото.И не забравяйте за маникюра, който също може да подкрепи красотата на изображението.

Създаването на сватбен имидж е невероятно отговорен бизнес. Но не се притеснявайте много за него, защото блясъкът и блясъкът на щастливите очи на булката вече я прави най-красивата жена на тържеството.

Категория: