Разбиране защо ноктите се ексфолират след гел лак и какво да правим за това

Много момичета се оплакват, че при редовна употреба на гел лак ноктите започват да се ексфолират. В същото време повечето са сигурни, че проблемът е в използвания гел лак. За да се справят с проблема, момичетата купуват по-скъпи продукти, но безуспешно. Нищо чудно, защото ноктите след гел лак се ексфолират поради процеса на отстраняване на покритието.

Гел лакът създава допълнителен слой върху нокътната ви плочка, но в същото време се "вмъква" и "разтапя" в горния й слой. А при свалянето се „отърваваме“ не само от гел лака, но и увреждаме нокътната плочка. Ние ви казваме как да се справите с проблема.

  • Скъсете ноктите си

Това ще улесни грижата за тяхното здраве. Ако ноктите ви започнат да се белят, това означава, че нокътната плочка е много слаба и чуплива. По време на нейното възстановяване дългите нокти постоянно ще се чупят.

  • Използвайте специални продукти за ремонт

Интензивното възстановяващо покритие за нокти ще създаде защитен слой върху нокътната плочка, предпазва от чупливост и разслояване. И ако ноктите ви са станали неравномерни и пожълтели поради разслояване, опитайте овлажняващото изравняващо основно покритие Doctor Rescue CC на Maybelline: инструментът бързо ще придаде на ноктите ви добре поддържан вид.

  • Погрижете се не само за нокътната плочка, но и за кожичките

Използвайте маслото за кожички от кайсия на Essie ежедневно за приятен ритуал, който ще помогне на ноктите ви да възвърнат здравината си по-бързо.

  • Починете си

Ако ноктите ви са започнали да се белят след гел лак, тогава трябва да си вземете почивка, докато ноктите ви се възстановят напълно - в противен случай рискувате да влошите проблема. Използвайте обикновени лакове за нокти, като не забравяте първо да нанесете основно покритие: по време на възстановителния период укрепващото основно покритие на Essie Grow Stronger е идеално.

Категория: