Едни и същи сухи сенки за очи могат да изглеждат напълно различно в зависимост от това как ги нанасяте. Разказвам подробностите

Четки

Използвайте не апликаторите, които идват с много сенки, а специални четки за нанасяне на пигмент и оцветяване. Професионалните четки ще ви помогнат да нанесете равномерно сенките и да ги разпределите по целия клепач. Потърсете четки с естествен косъм в Giorgio Armani: обърнете внимание на плоските и скосените четки за очи (последните помагат за идеалното боядисване на гънката на клепача). По-бюджетен вариант са четките със синтетичен косъм (като Pro Flat Shading Brush на NYX Professional Makeup).

Пръсти

Пръстите могат да нанасят не само кремообразни сенки, но и сухи. Резултатът ще бъде по-пигментиран и плътен. За да предотвратите роненето на сенките, първо нанесете специален грунд за очите. Перфектен за този Eyeshadow Primer Potion от Urban Decay.

По мокрия начин

Потопете четката във вода, попийте с кърпичка и вземете малко пигмент. Внимателно нанесете сенки върху клепачите. Цветът ще се окаже по-малко наситен и ще играе по нов начин: резултатът ще прилича на акварелни рисунки. В зависимост от интензивността на оцветяването, сенките могат да останат силно пигментирани или почти невидими. Основното нещо е да засенчвате бързо: сенките изсъхват бързо.

Категория: