Разбиране на характеристиките на оцветяването на веждите

Сигурни сме, че момичетата, които боядисват косата си сами, многократно са се чудили: защо в същото време да не боядисат и веждите си със същата боя. Но в никакъв случай не трябва да правите това!

Оцветяването на вежди не е подходящо дори за чувствителен скалп. Факт е, че скалпът е много различен от кожата на лицето, особено от чувствителната зона около очите. Боите, съдържащи се в боята за коса, могат да причинят дразнене, ако се използват върху веждите. В допълнение, боята може значително да повлияе на качеството на космите на веждите - те могат да станат твърди или дори да започнат да падат.

За да оцветите сами веждите си, купете специална боя за вежди или мигли или използвайте къна.

За първи път ви съветваме да се консултирате със специалист: майсторът на веждите ще ви помогне да изберете идеалния нюанс на продукта за вежди, който ще съответства на вашия тон на кожата и цвета на косата.

А за тези, които не искат дълготрайно боядисване, могат да помогнат продуктите за гримиране на вежди - моливи, сенки и дори спирали. За начинаещи спиралата Brow Drama на Maybelline New York е идеална. За тези, които обичат да експериментират с нюанса на веждите, в зависимост от избраното изображение, е подходяща Couture Brow Palette от YSL.

Момичетата, които вече са се научили да рисуват вежди, както и бюти блогърите могат да използват моливи (например High Precision Brow Pencil от Giorgio Armani и Le Crayon Sourcils от Lancôme) или специално червило за вежди. Как да се справите, вижте нашето видео по-долу.

Категория: