Основата за грим е ключът към красивата визия. Нека видим защо е толкова важен и как да го нанесете правилно, така че гримът да издържи до вечерта

Базата или основата под грим може да се използва като самостоятелно средство или да се замени с праймър. Много момичета не могат да си представят своя грим без използването на тези продукти. Това е така, защото основата за грим не само прикрива несъвършенствата на кожата, но и подобрява характеристиките на козметиката, използвана в следващите етапи. Така основата, нанесена върху грунда, се разпределя по-добре, не подчертава разширените пори и издържа много по-дълго.

  • Открийте проблема

Преди да закупите база за грим, трябва да решите какъв резултат искате да постигнете с нея. Има грундове за изравняване на тена на кожата. Обикновено имат зеленикав или розов оттенък, за да придадат свеж вид на лицето.

За изравняване текстурата на кожата са подходящи и силиконови основи, които ще запълнят всички неравности и ще създадат гладка основа за по-нататъшен грим.

Има и грундове, които предотвратяват появата на мазен блясък. Ако е необходимо, можете да използвате няколко праймера наведнъж, за да разрешите всички проблеми.

  • Запазване в последователност

Използвайте фон дьо тен или грунд след почистване и овлажняване на кожата и преди нанасяне на фон дьо тен. В противен случай гримът може да се разтече или размаже и като цяло рискувате да запушите порите и да причините акне.

  • Не прекалявайте

Нанесете основа или грунд в необходимото и достатъчно количество. В необходимата - за да може да се справи с функцията си, и в достатъчната - излишните средства да не предизвикат обратния ефект. Просто разпределете малки грахчета от продукта върху проблемните зони (крила на носа, бузи, чело) и разбъркайте.

  • Ако имате нужда от светло изравняване на тона, тогава най-подходящият вариант е следният: разнесете основата с влажна гъба.
  • Средното покритие ще ви позволи да нанесете основата с върха на пръстите си. Тази опция е подходяща за скриване на пори и пилинг.
  • Най-плътното нанасяне се постига с четка. Трябва да се използва за сериозни несъвършенства или за фотосесии.
  • Бъдете големи

Основата е важна не само за кожата на лицето. Има грундове за устни, мигли и дори нокти. Основното правило на този сезон е да започнете с почистване и основа.

Споделете своите начини в коментарите!

Категория: