Какво трябва да знаете за четките за фон дьо тен? Как да постигнем идеалния резултат? Прочетете статията

Използването на фон дьо тен се превърна в задължително за много момичета. Той е необходим, за да се изравни тена на кожата и да се скрият несъвършенствата, които могат да развалят всички по-нататъшни експерименти с грима.

Има няколко варианта за нанасяне на фон дьо тен върху кожата. Можете да използвате влажна козметична гъба, върха на пръстите или четка. Всеки метод има своите предимства и недостатъци, но четката се счита за най-професионалното средство за нанасяне на фон дьо тен.

Общо правило за нанасяне на фон дьо тен с четка: най-добре е да изстискате фон дьо тена върху опакото на ръката си и след това да вземете малко количество върху четката. Ако веднага нанесете фон дьо тен върху четка или го разнесете върху лицето си, тогава ще бъде по-трудно да регулирате количеството фон дьо тен и равномерността на покритие.

Да видим какви са видовете четки за основа и как да ги използваме.

  • Дуофлакна

Тази четка се отличава с наличието на косми от естествени и изкуствени косми с различна дължина и структура. Върхът на такава четка се състои от меки дълги косми, които не прилягат плътно една към друга. А в основата на четката има гъста купчина със средна дължина. Тази комбинация ви позволява да променяте плътността на нанасяне на основата, както и да постигнете отлично засенчване. Изкуственият косъм (дълъг бял) перфектно поема основата и я пренася върху кожата, като същевременно не абсорбира основата в себе си, което значително спестява потреблението на козметика.Естественият косъм (късо черно) перфектно изгасва крема, буквално изпълвайки кожата, което дава ефект на естествено тонално покритие.

Леко натискане на четката за леко покритие. Ако натиснете четката по-силно, тогава късите косми ще разпределят тоналната основа по-плътно.

Нанесете дуофибърна основа с кръгови движения от центъра към периферията.

  • Плоска четка

Плоската синтетична четка, като правило, има гъст, гъст косъм, който ви позволява да направите средно до силно покритие. Осигурява плътно покритие, често използвано от гримьори за създаване на безупречен външен вид на фотосесии или сценични визии. Движенията при използване на такава четка трябва да са плъзгащи, за да се изгладят кожните люспи и пухчетата, които, въпреки че не се виждат с просто око, винаги присъстват на лицето.

При нанасяне по този начин фон дьо тенът се слива с тена на кожата и изглежда възможно най-приличен. Тази четка често се комбинира с гъба за яйца за лесно смесване.

  • Овална четка

Формата на четката наподобява извита лъжица. Характеристиката му е гъсто натъпкана къса купчина, както и заоблени ръбове, които образуват мека полусфера. Това ви позволява да "полирате" кожата по време на нанасянето на основата, поради което покритието е напълно невидимо, но достатъчно, за да прикрие несъвършенствата.

Движенията на четката трябва да са кръгови, а не толкова замахващи, както при използване на дуофибър.

  • Широк със заоблени ръбове

Нанасянето на фон дьо тен с тази четка е подобно на използването на дуофайбър, но в този случай плътността е много по-висока поради единичната дължина на косъмчето.Тази четка е по-лесна за смесване на краищата от плоската версия, но по-трудна за работа върху труднодостъпни зони (като крилете на носа) в сравнение с овалната четка.

Коя четка за основа предпочитате? Споделете вашите отговори в коментарите.

Категория: