Най-универсалното ръководство за грим на очите

Smoky-eyes - модерен, ефектен и в същото време доста семпъл грим за очи, който отива на всички. Основното нещо е да направите всичко както трябва.

1Очертайте линията на миглите с молив

Тъй като опушените сенки за очи обикновено са наситени, тъмни цветове, недостатъчно оцветената линия между миглите може да изпъкне на фона на наситения грим на очите. В допълнение, контурът, подчертан с молив в бъдеще, ще помогне да се направят миглите визуално по-дебели и по-изразителни.

Ако планирате да боядисате миглите си с черна спирала, не се колебайте и вземете черен молив за „между миглите“.Започнете да оцветявате линията между миглите там, където започват самите мигли, и донесете контура до външния ъгъл на очите. Можете да прочетете за използването на цветно мастило тук.

2Нанесете основа

За да изглеждат сенките възможно най-наситени и лесно да се засенчват в мъгла, не можете без база за сенки с техниката smokey. Нанесете основата с върха на пръстите, преливайки към веждите, преминете и по долния клепач.

Вместо специална основа за сенки, можете да използвате фон дьо тен или коректор, като смесите тънък слой пудра върху тях. Това също ще помогне за изравняване на цвета на клепачите и ще направи сенките възможно най-ярки.

3Разнесете тъмния цвят върху движещия се клепач

В класическата схема смоуки айс, целият движещ се клепач е затъмнен. Вземете плоска четка с естествен косъм и нанесете тъмни сенки върху целия движещ се клепач. Ако искате да направите smokey още по-изразителен, потъмнете целия долен клепач или една трета от него от външния ъгъл на окото.

Цветовете могат да бъдат всякакви, изберете според настроението си. Идеален, например, черно, кафяво, слива, тъмно лилаво, блато, тъмно зелено, синьо, тъмно сиво. Основното условие е цветът да е достатъчно тъмен. В текстурите на сенките за подвижния клепач също има пълно поле за въображение, сенките могат да бъдат матови, сатенени, метални или с блясък.

Ако имате проблеми с използването на сенки, можете да прочетете повече за избягването на грешки тук.

4Смесете междинния цвят в гънката

На тази стъпка трябва да придадете на грима онази „опушеност“, основният акцент на смоуки айс. Въоръжете се с естествена пухкава четка и цвят сенки за очи, който ще бъде междинен между сенките за очи върху движещия се клепач и цвета на кожата ви. За това са подходящи нюанси на кафяво, сиво, лилаво и розово. Изберете цвят, който пасва на основния нюанс на подвижния клепач и е по-светъл от него, но по-тъмен от цвета на кожата.

Важен момент - сенките трябва да са матови, тъй като орбиталната линия е зона на естествено потъмняване, следователно, за да не нарушите естествения релеф на окото, не използвайте сенки с блясък и други блестящи текстури.

Размажете цвета по протежение на орбиталната линия, изглаждайки краищата на тъмния нюанс и постепенно създавайки мъгла, която неусетно избледнява в цвета на кожата. Не забравяйте долния клепач, също смекчете границата на тъмните сенки с междинен нюанс.

5Подредете акцентите

С малка четка поставете лек хайлайт във вътрешния ъгъл на окото. За това са подходящи сенки със сатенена текстура или с блясък, докато цветът на сенките трябва да е по-светъл от цвета на кожата. Вместо сенки можете да използвате и любимия си хайлайтър.

След това подчертайте зоната под веждата, започнете от външната страна, под "опашката" на веждата и леко прелейте по цялата дължина до началото на веждата. Тук е по-добре да не използвате прекалено блестящи сенки, а да дадете предпочитание на сатенени текстури.

Покрийте миглите си със спирала. Идеалните опушени очи са готови!

Категория: