За състава на гел лака за нокти, прочетете нашата статия

Gel Polish е декоративно покритие за нокти, което съчетава предимствата на моделиращия гел и обикновения лак за нокти. Благодарение на тази комбинация има стабилна полимерна структура. В същото време се отстранява чрез накисване, а не чрез трион.

Да видим какви съставки правят гел лака толкова уникален завършек.

  • Фотоинициатор

Фотоинициатор - компонент, благодарение на който гел лакът реагира на ултравиолетовото лъчение, абсорбира го и започва процеса на структурна промяна и последващо втвърдяване на покритието. Нетоксичен и екологичен.

От количеството фотоинициатор зависи колко ще изгори гел лака при сушене в лампа. Колкото по-малко време е необходимо за изсъхване, толкова повече фотоинициатор се добавя към гел лака и толкова по-активна е полимеризацията.

Ако усещането за парене причинява дискомфорт, махнете ръката си от лампата, изчакайте няколко секунди и я поставете обратно. Това ще забави процеса на преструктуриране и усещането за парене ще бъде по-малко болезнено.

  • Бивш филм

Филмообразувателят е отговорен за образуването на здрава бариера на повърхността, която не позволява покритието да бъде унищожено от външни влияния. Без него гел лакът щеше да се изтрие на третия ден, точно както обикновения лак.

  • Разредители

Разредителите са компоненти, чието количество определя текстурата на гел лака и адхезията към естествения нокът. Качеството и количеството на разредителите определят как гел лакът не само ще се задържи, но и ще бъде премахнат в бъдеще.Ето защо някои лакове се задържат добре, но се отстраняват трудно. И обратно. Малко производители се справят с предизвикателството да намерят най-доброто място.

  • Пигменти

На първо място обръщаме внимание на цвета на лака и едва след това на останалите му характеристики. Плътността на покритието зависи от количеството пигменти. Между другото, гел лаковете се смесват перфектно помежду си, което ви позволява да получите цвят, който не е във вашата колекция, а вероятно и в целия пазар за красота!

  • Различни пълнители

Ако преди няколко години имаше само няколко компании за гел лакове на пазара, сега те са десетки. Има всички нови цветови комбинации, ефекти и текстури. Например термичните лакове, лаковете с котешко око и матовите топ лакове са популярни.

Използвате ли гел лакове? Тогава ни кажете на какво обръщате внимание, когато ги избирате - състав или цвят?

Категория: