Каква вреда може да причини спиралата и как да я избегнем?

Макарата е ключов елемент за красота в чантите за гримове на повечето момичета. Без него мнозина не си представят своя грим. При спазване на основните принципи на хигиена, правилно нанасяне и премахване използването на спирала е безопасно. В някои случаи обаче може да бъде вредно.

  • Не използвайте чужда спирала! Не тествайте спирала в магазините без четка за еднократна употреба и не я вземайте назаем от приятел.
  • Вредата може да бъде причинена от ежедневната употреба на водоустойчива спирала поради трудното й премахване. В допълнение, в състава на водоустойчивата спирала има доста синтетични добавки, които осигуряват нейната защита от вода.
  • При повишена чувствителност на кожата и лигавиците на очите е неразумно да се използва класическа версия на спирала. При нанасяне или премахване на спирала тя може да попадне в очите и да предизвика усещане за парене. Трябва да изберете хипоалергенна спирала, която не съдържа дразнещи съставки.
  • Никога не заспивайте със спирала. Това може да доведе до счупване, както и до отслабване на космените фоликули, което в бъдеще е изпълнено с тяхната загуба.
  • Не следвайте сляпо лайфхакове в интернет и разреждайте сухата спирала с всякакви течности. Ако спиралата е суха, накиснете я в гореща вода.
  • Не съхранявайте спирала в банята. Високата влажност може да насърчи растежа на бактериите.

Прочетете и нашия материал за грешките при използване на спирала.

Спазвате ли тези правила? Кажете ни в коментарите!

Категория: