Ролята на къдриците в грима на очите е трудно да се надцени. Ние ви казваме какво да търсите, когато купувате

  • Ако машата е твърде широка (говорим за самата дъга, която трябва да отговаря на ширината на окото), това не е добър знак: с тази форма няма да може да извие мигли в краищата на окото и няма да съответстват на формата на окото в средата.
  • Предната арка трябва да съответства на извивките на горната ви линия на миглите. Ако очите ви са по-кръгли, изберете маша със силен лък. Ако формата на очите е най-близка до бадемовата, машата трябва да има по-деликатна извивка.
  • Обърнете внимание колко широко се отваря машата. Ако имате дълги мигли, тогава извивачът трябва да се отвори доста широко, в противен случай няма да можете да "съберете" всички мигли и да ги поставите вътре (между другото, можете да прочетете как да използвате правилно извивачката тук).
  • Много е важно да вземете предвид твърдостта на гуменото уплътнение на машата. Колкото по-меко е, толкова по-лесно се извиват миглите. Ако имате гъсти и твърди мигли, тогава по-меката гумена подложка ще ги извие по-добре. Ако, напротив, те са тънки и меки, по-добре е да си купите маша с по-твърда еластична лента. Но все пак не толкова твърди, че миглите да са набръчкани, а не извити.
  • Обърнете внимание, че гумените силиконови вложки са подвижни, за да можете да ги извадите и почистите, за да не заразите очите си. Периодично те трябва да се сменят с нови - веднага щом се развалят или станат лепкави.
  • Нагревателни маши не е необходимо да купувате, можете да загреете обикновени клещи със сешоар: поставете машата под струя топъл въздух и изчакайте няколко секунди. Събрахме други необичайни хакове за красота в грима в отделна статия.
  • С течение на времето машата може да се деформира (особено ако я носите постоянно със себе си в козметичната си чантичка). Ако се притеснявате, че извивачката е деформирана и може да отреже миглите, направете малка проверка: изстискайте малко парче дебела хартия или сноп коса с щипци. Ако всичко е наред с машата, върху хартията ще останат "гънки" , а не резки и космите няма да се чупят.

Категория: