Няколко съвета как да се сприятелите с червено червило

Подготовка

Червеното червило ще привлече вниманието към устните ви, така че те трябва да бъдат подготвени за грим. Нанесете балсам върху устните си, преди да започнете да се гримирате, и когато става въпрос за грим, устните ви вече ще бъдат равномерни и овлажнени, което ще помогне на червилото да изглежда безупречно през целия ден.

Ако устните ви са много лющещи се, ексфолирайте ги преди грим, но използвайте само специализирани ексфолианти за устни, тъй като кожата в тази област е много чувствителна. След това нанесете балсама и го оставете да попие известно време.

Уверете се, че кожата около устата е добре тонизирана и общият тен на кожата е сравнително равномерен, тъй като червеното червило ще подчертае всяко зачервяване на лицето и кожни несъвършенства.

Преди да нанесете червило, отстранете остатъка от балсама и основата с памучен тампон или попийте с хартиена кърпа.

Корекция на формата на устните

Ако искате да направите устните си визуално по-плътни, нанесете хайлайтър върху отметката над устните и прелейте по контура в страни. С молив, по-тъмен от цвета на кожата, например кафяв или червеникав тухлен, начертайте контура на устната отдолу. Това ще създаде естествен ефект на сянка, сякаш устните ви са по-пълни. Можете да прочетете за други трикове за красота за визуално увеличаване на устните тук.

Изграждане на форма

Можете да рисувате устните си с червено червило със или без червен молив, ако имате удобна четка за червило, която ви позволява да правите плавни линии.Започнете да рисувате устните от центъра, като първо очертаете отметка над горната устна и проверите нейната симетрия, след това нарисувайте контур по долната устна и след това свържете останалия контур с ъглите на устните. Внимателно рисувайте ъглите на устните, защото веднага щом говорите, пространството без молив или червило ще стане очевидно на тези места.

Нанасяне на червило

Попълнете цялата повърхност на устните с червило, попийте с кърпичка, за да премахнете излишните мазни текстури и оставете максимален цвят, след което дублирайте слоя. Този трик ще направи червилото по-устойчиво. Ако желаете, добавете капка прозрачен гланц в центъра на устните, което визуално ще увеличи обема им.

Категория: