Проверете дали лицето ви е готово за нанасяне на грим

За да издържи гримът цял ден и да изглежда безупречно, подгответе кожата си само в 4 лесни стъпки.

1Почистване и тонизиране

Избършете старателно лицето и кожата около очите с тоник. Този етап е много важен, за да може кожата ви да остане здрава и без проблеми, дължащи се на употребата на козметика. Ако върху кожата има частици прах или мръсотия, оставайки между кожата и основата, те могат да причинят дразнене или пъпки.

Изберете тоник без алкохол, за целта проверете състава на гърба на опаковката за отсъствие на компонента АЛКОХОЛ. Дори и в малки количества, алкохолът може да предизвика дразнене и опъване на кожата, което изобщо не ви е необходимо преди нанасяне на козметика. Можете да прочетете за други алергични реакции тук.

2Крем за лице или основа за грим

Ако имате суха кожа на лицето и имате лющене, което в бъдеще има риск да бъде силно подчертано от фон дьо тена, използвайте хидратиращ крем за лице. Вземете малко количество от вътрешната страна на дланта си, разтрийте малко между ръцете си и нанесете върху лицето си с леки потупващи движения. Така не претоварвате кожата, а равномерно разпределяте продукта върху лицето.

За тези, които са склонни да се омазняват през деня, най-добрият начин да подготвите кожата за грим е да използвате специална основа за грим, която матира кожата и контролира производството на себум.

Основата за грим може да се нанася само върху зони, предразположени към омазняване, като Т-зоната: центъра на челото, носа, брадичката и не е задължително да се използва върху цялото лице.

Ако искате да придобиете отпочинал, свеж вид, използвайте основа за грим с ефект на блясък, преди да нанесете фон дьо тен. Тези основи могат да се нанасят с пръсти или с четка за основа.

3Околоочен крем

Кожата около очите е различна от кожата на цялото лице, тя е по-тънка и по-чувствителна, затова кремът за очи трябва да е специализиран. Не забравяйте да овлажните кожата около очите, преди да нанесете грим.

Това ще направи всички продукти, нанесени в тази област, по-дълготрайни и изглеждащи добре. Например, коректорът върху подготвената кожа няма да попие, избледнява постепенно и няма да се търкаля в бръчки под очите.

4Балсам за устни

Преди да започнете да се гримирате, веднага хидратирайте устните си с балсам. И в момента, в който преминете към устните си, те ще бъдат напълно хидратирани и готови за всякакви козметични продукти, включително матови червила.

Попийте остатъка от непопилия продукт с хартиена кърпа и нанесете моливи и червила върху вече подготвените устни. Това ще помогне да се избегне стягането на устните, появата на пилинг върху тях и намаляване на абсорбцията на червилото през деня.

Можете да научите повече за подготовката на кожата за грим от нашия видео урок.

Категория: