За безупречен резултат ще ви трябва нещо повече от лайнер. Ние събираме пълен набор от инструменти за рисуване на чисти и устойчиви стрелки

База за сянка

Преди да нарисувате стрелките, подгответе клепачите с помощта на основата за сенки. Това ще гарантира трайността на грима, а стрелките ще издържат цял ден без изплъзване или отпечатване. Нанесете основата с върховете на пръстите си върху подвижния клепач и пренесете към веждите, след това преминете върху остатъка върху долния клепач.

Сенки

Смесете светли сенки по подвижния клепач и нанесете тъмни върху орбиталната линия. Това визуално ще увеличи очите, а стрелките визуално няма да стеснят очите. Нанесете тъмни сенки и върху долния клепач във външния ъгъл, за да не може очната линия да се плъзга надолу.

Молив

Нарисувайте междуцилиарната линия и горната лигавица на окото с черен молив, така че стрелките да не изглеждат „спукани“. За деликатната област на лигавицата най-подходящ е мекият кремообразен кайал. Тази стъпка също ще ви помогне да направите миглите по-дебели и по-изразителни. Можете да прочетете повече за очните линии тук.

Liner

И сега можете да започнете да рисувате стрелки с чиста съвест. Започнете с конските опашки, преместете ги от ъглите на очите към върховете на веждите, проверете симетрията, след това очертайте контура на очите покрай миглите и ги свържете с конските опашки.

Средство за премахване на грим

И този трик ще ви помогне да получавате перфектни резултати всеки път. За да направите върха на линията на крилото идеално остър и да коригирате недостатъците, вземете тънка изкуствена четка със скосен изрез, потопете я във водоустойчив препарат за отстраняване на грим и докоснете линията на крилото отдолу.Първо избършете излишната течност върху ръката си, за да не избършете повече от необходимото.

Категория: