Няколко професионални съвета, за да изведете грима си на следващото ниво

По-малко е по-добре

Нанасяйте сенките постепенно, за да не прекалявате с цвета и да избегнете размазване при засенчване. След като нанесете сенките за очи, леко потупайте опакото на ръката си с четката или просто я изтръскайте, за да премахнете излишните сенки. Не бързайте, смесете сенките, като постепенно увеличавате наситеността и получете най-точния грим на очите и безупречния "дим" .

Спазвайте реда

Преди да нанесете блестящи сенки, смесете всички матови нюанси пред очите си.В противен случай искрите заплашват да попаднат в орбиталната линия, където не трябва да бъдат, защото това е зона на естествено затъмняване. В допълнение, те могат да се рушат под очите и да отнемат много време за коригиране на грима. Можете да прочетете за опциите за блестящ грим тук.

Въоръжете се с пухкава четка

Ако вашето опушено око или класически кът все още има отчетливи линии, обмислете използването на естествена пухкава четка. С негова помощ можете лесно да постигнете меко естествено засенчване. С този "пух" можете да вървите по клепача, без да въвеждате сянката и да изтриете всички граници на грима на очите като с гумичка, или можете да нанесете междинен цвят върху орбиталната линия, за да смесите ръба на сенките, нанесени върху движещ се клепач.

Засенчи два пъти

Ако използвате продукт с цвят (кремообразни сенки за очи, молив, kayal, гел очна линия и т.н.) като основа под сенките, не забравяйте да смесите този първи слой, преди да нанесете сенките.Ако оставите ясна граница на цветния субстрат, сухият продукт само ще го фиксира и вече няма да е възможно да „преместите“ тези ивици.

Категория: