Какъв маникюр се счита за класически? Как да го направя правилно? На какви алтернативни видове маникюр си струва да обърнете внимание и защо? Отговор на тези и други въпроси

как се прави класически маникюр в салон?

Ако се запишете за класически маникюр, майсторът ще направи следното:

1Отстранете старото покритие2Придава форма на ноктите3Пригответе омекотяваща вана, в която потопете ръцете си за 10 минути;4След като кожата омекне, майсторът изрязва кутикулата с ножици за нокти или клещи и почиства нокътната плоча от птеригиума с шпатула;5Обезмаслете ноктите;6Ако е необходимо, покрийте ноктите с цветен или прозрачен лак;7Нанесете масло за кожички и овлажнител за ръце.

За да направите класически маникюр у дома правилно, следвайте същите инструкции стъпка по стъпка.

" Клопките" на класическия маникюр

  • Неточното използване на режещи инструменти често води до порязвания. Те не само са много болезнени и развалят външния вид на маникюра, но основната опасност се крие във вероятността от инфекция, ако стерилизацията и дезинфекцията на инструментите и ръцете на майстора не са извършени правилно. Затова обърнете специално внимание на състоянието на работното място на майстора, дали инструментите са били отворени пред вас, дали майсторът е сложил ръкавици - ще говорим за това какво още трябва да имате предвид, когато правите маникюр в салона .
  • Много експерти настояват, че кутикулата е необходима защитна бариера, създадена от природата с причина.Предпазва чувствителната зона на матрицата от проникване на замърсители и механични повреди. Неопитен майстор, опитвайки се да изреже кутикулата, може да повреди меката нокътна плоча там, където току-що се формира. Това може да попречи на растежа на ноктите и да причини образуване на бразди и трапчинки.
  • След накисване във ваната, нокътната плочка абсорбира вода и се разширява. Нанесеният лак няма такава подвижност и способност да се адаптира към промените в нокътната плоча, така че може бързо да започне да се отчупва.

Предвид тези факти, мнозина смятат класическия маникюр за остарял.

алтернативи на класическия кантиращ маникюр

През последните години набра популярност т. нар. европейски маникюр, който се основава на принципа на премахване на кожичките без ръбове. В европейския маникюр без кантове се използва специален препарат за отстраняване, който се нанася върху зоната около ноктите и буквално за минута омекотява кожата и ви позволява да премахнете сухите зони на кутикулата и птеригиума с портокалова пръчка.Режещите инструменти в такъв маникюр се използват само за премахване на неравности и следователно маникюрът без ръбове се признава за най-нежен и безопасен.

"

Категория: