Непоносимо чакане, когато става въпрос за съхнене на лак за нокти. Какви средства и инструменти спасяват най-нетърпеливите?

Сушенето е лек за тези, които не искат да губят време? Да, ако използвате обикновени лакове в маникюра си. За да се справите с гел лака, ви е необходима специална лампа за сушене. Всички те са от различни видове. Кое да избера?

Сухо покритие

Някои хора намират за най-удобно използването на сушилня, която трябва да се нанася върху ноктите като един от слоевете лак. Такова съхнещо покритие намалява времето за окончателно "втвърдяване" на лака до 10 или 15 минути.За сравнение, без този инструмент не можете да дадете свобода на ръцете си за около час или дори повече - все пак ще има шанс лакът да бъде размазан с небрежно движение. Плюс - такова сушене служи като допълнителен защитен слой, който удължава живота на маникюра.

Капково сушене

Капки за изсушаване на ноктите - идеални за тези, които, когато правят маникюр, се уморяват да внимават да не оцветят кутикулата. Дори капките да се разтекат по кожата след нанасяне, те просто изсъхват и не оставят следи.

Изсушаване със спрей

Спреят е най-малкото безпокойство: можете бързо да напръскате ноктите си един по един с него и да завършите маникюра. Някои спрейове са в състояние да изсушат напълно не само горния слой лак, но дори два или повече! След прилагане на такова изсушаване, ноктите ще бъдат „в пълна безопасност“ за няколко минути: нищо няма да се размаже.

UV лампа

Правите перманентен маникюр с гел лак? Така че не можете да правите без лампа за сушене на това покритие.Гел лаковете не се втвърдяват на въздух (можете да прочетете за това тук). Дори за няколко дни под слънчева светлина такъв маникюр няма да изсъхне докрай. Всичко заради полимерния състав на шеллака - той може да се втвърди само при интензивно въздействие, на което са способни специални лампи. В UV уредите - луминесцентни лампи, които обаче трябва да се сменят на два-три месеца. В противен случай те ще прегреят, но излъчването им ще отслабне, така че няма да може да се говори за качествен маникюр с шеллак.

LED лампа

Друг вид лампа за сушене на гел лак е LED. Вътре в такива лампи има светодиоди и те работят по-добре: изсушават шеллак няколко пъти по-бързо от UV устройствата. Ако първите се справят със задачата си за 2-3 минути, то вторите - за кратко време от 30 до 60 секунди. Освен това LED лампите са по-издръжливи - не се изисква смяна на LED.

CCFL лампа

Не всички любители на дълготрайния маникюр все още са запознати с тази категория лампи.CCFL е устройство, което използва лампи, пълни с газ, който излъчва светлина под въздействието на електричество. Предимствата са дълготрайност, мощност (изсъхва лака много бързо), по-малко енергия, мека светлина, която не заслепява очите ви, и няма риск от прегряване.

Каква лампа използвате за сушене на гел лак? Напишете коментар.

Категория: