Ако природата не ви е наградила с големи устни, не бързайте да прибягвате до помощта на козметолози. Молив, хайлайтър и гланц ще помогнат за увеличаване на устните без болка и периоди на рехабилитация

Как да направим плътни устни? Следвайте тези прости правила - особено след като те са само пет.

Не забравяйте да хидратирате

Добрият балсам може не само да облекчи сухите устни, но и значително да изглади бръчките, като подхрани устните и им придаде обем. Започнете грима си с овлажняване. Нанесете обилен слой балсам за устни върху устните си и го оставете да попие, докато тонизирате лицето си и оцветявате очите си.

Преди да боядисате устните си, попийте остатъците от непопилия балсам с хартиена кърпа. Не прекалявайте, за да не "пресъхне" устата ви отново. Устните трябва да останат леко влажни.

Подчертайте горната си устна

Подчертаването на отметката над горната устна създава впечатление за естествен обем. За да постигнете този ефект, нанесете хайлайтър или леки блестящи сенки точно над горната линия, след което внимателно разнесете отстрани до ъглите на устните.

Очертайте очертанията с молив

С кафеникави моливи, малко по-тъмни от цвета на устните, можете реалистично да очертаете контура малко извън естествената граница. Доведете долната устна малко по-надолу, за да създадете ефекта на сянката на по-дебела устна, а също така отстъпете малко отвъд естествения контур отгоре. Светлият акцент върху горната устна от предишния параграф трябва да остане над контура, начертан с молив.

Изберете правилното червило

Ако искате визуално да увеличите размера на устните, не използвайте матови червила. Благодарение на сухата си текстура, те не само ще подчертаят бръчките на устните, но и ще намалят обема им. Изберете кремообразни и лъскави червила. Избягвайте използването на твърде тъмни цветове червила, които също намаляват размера на устните. Нанесете червилото директно от стика в рамките на начертания контур или го потупвайте върху върха на пръста си и потупвайте върху устните за по-естествен ефект.

Glitter up

Нанесете малко полупрозрачен блясък в центъра на устните отгоре и отдолу, разбъркайте с четка за червило или върха на пръста. Този акцент ще добави допълнителен обем на устните. А за максимален възможен ефект покрийте изцяло устните си с гланц.

Категория: