Магическата "мъгла" ще помогне както за уголемяване на очите, така и за стесняване, повдигане на външните ъгли или скриване на надвисналия клепач. Как да постигнете различни ефекти, прочетете нашата статия

Преди да промените структурата на очите с грим, проверете дали те наистина се отклоняват от хармоничната форма. Във всеки параграф ние даваме правилата за определяне на характеристиките на очите и възможностите за хармонизирането им с „опушен“ грим.

Грим за близко поставени очи

Как да определим? Разстоянието между очите е по-малко от дължината на едното око.

Как да пушите: Не потъмнявайте вътрешните ъгли на очите си. Нанесете върху тази област светли сенки със сияйна текстура и постепенно засенчвайте тъмните сенки само от началото на цилиарния контур.Направете най-тъмния, най-богат акцент върху външните ъгли на очите и прелейте към слепоочията. Това визуално „раздалечава“ очите един от друг и прави прилягането им по-хармонично.

Грим за далеч поставени очи

Как да определим? Разстоянието между очите е по-голямо от дължината на едното око.

Как да опушите: тъмните сенки и каишка трябва да се нанасят от самото начало на окото, без да се прави голям светъл акцент във вътрешния ъгъл. Ако планирате да рисувате вътрешния клепач с тъмен молив, започнете от самото начало на окото, като потъмнявате лигавицата и във вътрешния ъгъл.

Ако искате да постигнете още по-голям ефект на сближаване на очите, използвайте пухкава четка, за да прелеете междинния цвят, който използвате в гънката на клепача, също във вътрешната част на окото отгоре под веждата.

Не правете твърде много сенки от външния ъгъл на окото към слепоочието. Завършете потъмняването в гънката на горния клепач.

Грим за очи с предстоящи клепачи

Как да определим? Подвижният клепач не се вижда при отворени очи или височината му заема по-малко от една трета от пространството между цилиарния контур и веждата.

Как да направите опушен: нанесете тъмен нюанс върху движещия се клепач и смесете междинния цвят по протежение на орбиталната линия, скривайки ненужния обем. Постигнете меко, естествено оцветяване без ясни граници, тогава опушеният грим ще скрие идеално надвисналия клепач.

Грим за очите

Как да определим? Външният ъгъл на окото е по-нисък от вътрешния.

Как да направите опушено: когато нанасяте сенки върху сгъвката на клепача, разтушавайте ги в диагонална посока, разтягайки формата на очите към слепоочията. Не затъмнявайте външния ъгъл отдолу, за да не го "спуснете" още повече. Вместо това оставете долния клепач чист или го боядисайте изцяло със сенки.

Грим за кръгли очи

Как да определим? Височината на окото е повече от половината от дължината му.

Как да направите опушено: не смесвайте сенките широко над гънката на горния клепач. Издърпайте ги повече към слепоочието и нарисувайте върху лигавицата с черен молив, което значително ще стесни очите ви.

Грим за тесни очи

Как да определим? Височината на окото е по-малко от половината от дължината му.

Как да опушите: Внимателно изработете орбиталната линия със сенки с междинен цвят, закръгляйки формата на окото. Очертайте вътрешния клепач с бежова или светло розова линия за по-отворен поглед.

Категория: