Искате да запазите красив грим за очите си за цял живот и всичко, от което се нуждаете, вече е в козметичната ви чантичка

За да изглеждат сенките върху очите толкова ярки и наситени, колкото в палитрата, използвайте така наречената „подложка“ за тях, тя ще създаде фон за сенките и ще подобри тяхната издръжливост. Ето най-често срещаните опции за продукти за красота, които могат да бъдат намерени в повечето козметични чанти и използвани като „субстрат“.

Фон дьо тен или коректор с пудра

Това е класическа техника за гримиране и въпреки факта, че прогресът вече е напреднал, този метод все още не губи своята ефективност.Ето защо, ако нямате други специални продукти под ръка, нанесете тънък слой фон дьо тен или коректор върху очите си и след това смесете малко количество пудра отгоре с пухкава естествена четка. След това нанесете сенки.

По този начин ще направите кожата около очите по-равномерна, премахвайки ненужните сенки, а сенките ще имат цвета, който виждате в палитрата. Поддържането на грима на очите с такъв „субстрат“ през деня също ще бъде по-добро, отколкото без изобщо основа.

Молив за очи

Изберете очна линия, която да подхожда на бъдещия ви грим, нанесете върху цялата повърхност на подвижния клепач или само във външния ъгъл и смесете границите. Сенките, нанесени отгоре, ще станат по-богати и много по-трайни.

Ако моливът има водоустойчиви свойства, смесете го веднага след като го нанесете, в противен случай може да има време да се фиксира и оцветяването ще стане невъзможно.

База за сянка

Най-лесният и често срещан начин да подготвите очите си за грим е да използвате основа за сенки. Нанесете го с пръсти върху целия горен клепач, преливайки към веждите и не забравяйте за долния клепач, ако планирате да нанесете сенки отдолу.

Специализираните бази могат допълнително да се грижат за кожата около очите, като Urban Decay Anti-Aging с овлажняващ ефект. В допълнение, основите за сенки осигуряват подравняване на тона на клепачите, фиксиране на сенките, леко оцветяване и наситеност на цветовете.

Гел очна линия

Ако имате гел очна линия, която обичате да използвате, за да рисувате стрелки, опитайте да я използвате и като основа под сенките. Гел очните линии се предлагат в различни цветове, така че можете да изберете нюанс за всеки грим, но най-често се използва черна очна линия, която прави всеки цвят на сенките за очи по-тъмен и наситен.

Гел очните линии като основа за сенки осигуряват особено дълготраен грим на очите. Използвайте плоска синтетична четка, за да нанесете очна линия върху подвижния клепач и смесете краищата с пухкава четка. След това нанесете сянка, като внимателно отпечатате цвета в „основата“.

Kyal

На любителите на черна кайала и оцветена очна лигавица може да се препоръча да използват такъв молив като основа за сенки.След оцветяване на лигавицата, нанесете каял върху пространството между миглите и след това засенчете целия клепач с него. Смесете краищата с пухкава четка и след това запълнете клепача със сенки в желаните нюанси. Благодарение на използването на каяла, сенките ще станат по-наситени и ще издържат възможно най-дълго. Можете да прочетете повече за употребата на каяла тук.

Категория: