Няколко практически съвета, за да улесните процеса на подбор

Припомнете си как един лош нюанс на червилото може да подчертае всички несъвършенства на кожата: сухота, бръчки, уморен вид. Подходящият нюанс, напротив, прави грима по-свеж, а външния вид – отпочинал.

Нищо чудно, че направихме аналогия с червилото - същите модели важат и за лака за нокти. Тези нюанси, които ви подхождат, ще изглеждат хармонично на ръцете ви.
  • Нюд лакът трябва да съответства на естествения цвят на нокътната плочка. Този нюанс е идеален както за плътен цвят, така и за френски маникюр.
  • Изберете ярки нюанси въз основа на вашия тип цвят (за да го определите, направете теста), но не поставяйте ясни граници. Например, ако имате светла кожа с розови нюанси, може да не искате да носите розов лак за нокти. Но ако искате да лакирате ноктите си с този цвят, изберете нюанс на прашна роза.
  • Магазините често разполагат с палитри от всякакви нюанси. За да изберете този, който е подходящ за вас, прикрепете демонстрационен връх към нокътя си. Ако няма такава палитра, помолете консултанта за обикновена прозрачна самозалепваща лента. Залепете парче върху нокътя и нарисувайте с тестер лак във форма. Ще бъде по-лесно да определите дали този нюанс съответства на тена на кожата, ако отидете до прозореца на дневна светлина.

Избирате ли лак за нокти според цвета на кожата си? Оставете коментар.

Категория: