Ако стрелките не са дадени, може би лайнерите не са вашият вариант. Въоръжете се с професионална четка и гел очна линия и ще сте готови

Фабричните пискюли на подложките рядко са много удобни и изискват известно умение за използване. Ако мечтаете за безупречна очна линия, но опитите ви не са успешни, опитайте да нарисувате очна линия като професионален гримьор. Използвайте специална четка, като вземете гел очна линия от кръгли бурканчета.

Не забравяйте да отпечатате излишния продукт на гърба на ръката си, преди да прехвърлите продукта върху клепача, така че линиите да са възможно най-точни. А ето и най-популярните опции за четки със стрелки:

Тънка и дълга четка

С такава четка си истински художник, тя не ограничава свободата ти, не диктува размера на стрелките, а дава супер прецизност, ясни линии и лекота на нанасяне. Върхът на четката не е твърде дебел, но не и твърде тънък и можете да рисувате както много чисти основни стрелки, така и модерни широки.

За да постигнете възможно най-тънката линия, нанесете очната линия върху четката и след това докоснете гърба на ръката с четката няколко пъти, за да „сплеснете“ купчината.

За да постигнете гладки линии, не рисувайте с върха на тази четка. Вместо това го поставете върху клепача, начертайте линия по контура на миглите и постепенно разширете стрелката до желания размер. Тази четка е полезна дори за тези, които изобщо не харесват стрелките - тя лесно ще донесе цилиарния контур и ще направи погледа по-изразителен. За да направите това, завършете линията на очната линия във външния ъгъл на окото и вместо да нарисувате „опашка“, смесете края със сенки малко.

Наклонена четка

Тази четка не само помага при рисуването на стрелки, но буквално върши половината работа вместо вас. За нея е лесно да нарисува "опашки" - най-важната част от стрелката. Поставете четката в ъгъла на окото в диагонална посока към върха на веждата и след това направете леко рязко движение, за да изглежда краят на опашката по-тънък. С нежни движения преминете по контура на миглите и го свържете с "опашката" . Ако е необходимо, постепенно разширете стрелката от вътрешния ъгъл на окото към външния.

Извита четка

По отношение на своите свойства и начин на нанасяне, тази четка е същата като класическата тънка четка, но поради необичайната форма на дръжката, тя може да бъде по-удобна при нанасяне на грим за вас. Ако сте избрали тънка форма на върха на четката, дръжте и двете четки в ръката си, преди да купите. Поставете го на окото си и се опитайте да направите няколко движения, за да изберете най-удобното за вас.

Категория: