Отсега нататък можеш да спиш половин час повече! Намалете времето за грим с тези прости съвети

1Подредете нещата

За да не губите ценно време сутрин в прекалено дълъг грим, оборудвайте се с малко “кътче за красота” или отделна козметична чантичка. Поставете там цялата козметика, която използвате ежедневно, като дневен крем, околоочен крем, фон дьо тен, коректор, любимо червило, гел за вежди и спирала. Пригответе гъба, четки и огледало.

Когато трябва бързо да нанесете грим, не е нужно да бързате да търсите правилните продукти, да търсите в чантите за грим или да гледате в чантата си.

2Измийте четките си предната вечер

Когато отидете да измиете грима си вечер, вземете четки и гъби със себе си. До сутринта те ще бъдат напълно сухи и ще бъдат в пълна бойна готовност. Прехвърлете ги в комплект ежедневна козметика и оставете да изсъхнат до сутринта.

3Използвайте тона си разумно

Има няколко нюанса, които ще ви помогнат да намалите времето за опаковане. Първо, ако имате доста добра кожа, не е необходимо да тонизирате лицето си напълно. Нанесете тон само там, където наистина е необходимо. Номерът ще успее, ако тонът е избран правилно и съответства на тена на кожата ви, а освен това има лека текстура.

Второ, опитайте да използвате гъба за нанасяне. Тази козметика трябва да смесва кремообразните продукти по-бързо от четките и пръстите и го прави по възможно най-естествения начин.

И трето, ако текстурата на тона е достатъчно светла и няма голямо синьо под очите, използвайте фон дьо тен вместо коректор в областта под очите, което също значително ще опрости грима.

4минимум за очите

Нанесете спирала върху миглите си, като започнете от долния ред, тогава рискът от отпечатване на горните мигли и загубата на време за „подреждане“ ще изчезне. За вежди използвайте гел вместо молив. За притежателките на естествено плътни вежди ще бъде достатъчно да ги срешете с прозрачен гел, а ако трябва да добавите плътност и наситеност на цвета, изберете гел с нюанс, който да подхожда на косата ви.

5Устни и бузи - две в едно

Потопете червилото върху върховете на пръстите си и потупайте върху устните. Поставете също няколко точки върху бузите и смесете с пръсти. Перфектната комбинация е гарантирана за вас, както и естественият ефект при супер скорости.

6Бронзант - бързо и модерно

Като корекция за всеки ден можете спокойно да изберете бронзант. Това е едновременно модерно и много бързо. С пухкава четка за руж вземете малко количество от продукта, отърсете излишното и продължете по страните на лицето и под скулите.

Какъв вид ежедневен грим правите обикновено? Оставете коментар.

Категория: