Препаратът за отстраняване на кожички може да отложи посещението при майстора, да улесни домашния маникюр или дори да ви спаси завинаги от подстригания маникюр. Разбиране какво представлява и как да го използвате

Remover (от английски remove - „премахвам“) - средство за премахване на кожички. Ремувърите съдържат активни съставки, които премахват вроговелата кожа и грубите кожички. Момичетата обожават препаратите за отстраняване, защото значително улесняват процеса на маникюр и го правят по-безопасен.

Как да изберем средство за отстраняване на нокти?

  • Има различни видове ремувъри: киселинни и алкални (не трябва да се използват самостоятелно - само в професионални салони), както и маслени и минерални (най-често във формат гел).
  • Маслените продукти са най-" безобидни" и нежни: те не премахват кожичките, но ги омекотяват силно, поради което загрубялата кожа може да се отстрани с портокалова пръчка, без да се използва ножица.
  • Пречистителите на минерална основа са най-удобни и практични. Те не само деликатно премахват кожичките, но и се грижат за нокътната плочка и кожата на пръстите.
  • Важно е да нанесете препарата за премахване изключително върху линията за обработка, без да докосвате нокътната плочка, в противен случай може да се нараните. Друг съвет: не използвайте препарата за отстраняване повече от два пъти месечно.

Как да използвате програмата за премахване стъпка по стъпка?

  • Почистете предварително ноктите си. За да направите това, можете да използвате Gentel Remover от Maybelline New York.
  • Потопете ръцете си във вана с топла вода за 5-10 минути, за да омекотите кожата около ноктите.
  • Подсушете ръцете си с топла кърпа и нанесете тънък слой от препарата за отстраняване върху кожата около нокътната плочка. Оставете за определено време (посочено е на опаковката и обикновено е 5-10 минути).
  • Внимателно отдръпнете омекналите кожички с портокалова пръчка или избутвач. След това го отстранете с метална пръчка.
  • Няма нужда от изплакване с вода. Избършете останалия продукт с памучен тампон. Ако желаете, нанесете масло за кожички върху третираната зона. Например Apricot от Essie.

Още съвети за грижа за кожичките можете да намерите тук.

Хареса ли ви материалът за ремувъра? Споделете вашето мнение по-долу!

Категория: