Инструкции стъпка по стъпка за подпомагане на визуалната корекция на очите с обърнати надолу ъгли

Основната задача на грима за очи със спуснати ъгли е визуално да ги повдигне и да направи погледа по-отворен. За да направите това, ще ви трябват сенки, очна линия или очна линия, добра спирала, за да придадете обем на миглите. И също - нашите инструкции стъпка по стъпка.

  • Нанесете светли сенки върху целия движещ се клепач, но не навлизайте във външния ъгъл. Но подчертайте вътрешния ъгъл на окото с хайлайтър с блясък: по този начин ще освежите очите си.
  • Тъмните нюанси трябва да се обработват по-внимателно от светлите. Именно тъмният цвят повдига визуално външния ъгъл на окото. Когато правите грим за очи, смесете сенките в диагонална посока към слепоочието. Нанесете малко сенки и върху гънката.
  • Запомнете правилото: не потъмнявайте долния клепач само от външната страна на окото. Или я оставете небоядисана, или я подчертайте напълно, като прокарате четка със сенки по линията на растеж на долните мигли.
  • Нарисувайте стрелка с молив или очна линия, като изтеглите опашката й към слепоочието и оформете извивка. Започнете линията не от вътрешния ъгъл на окото, а от средата на клепача. И не забравяйте, че правите стрелки ще свалят ъглите още повече.
  • Със спирала за обем боядисайте добре външния ъгъл на окото. Можете предварително да извиете миглите си с извивачка. Опитайте също да използвате снопчета изкуствени мигли. Така гримът на очите ви няма да остане незабелязан, а погледът ще стане по-изразителен.

Харесвате ли нашите препоръки? Кажете ни в коментарите!

Категория: