Щипките са важен инструмент за перфектен маникюр. Кои фрези са по-добри и как да ги изберем, разказваме в нашата статия

За качествен и спретнат маникюр са ви нужни много инструменти: ножица, пила, избутвач (или скрепер), както и резачки за тел.

Щипките са необходим инструмент за създаване на изрязан маникюр. Клещите са различни. Някои позволяват премахване на омекнали кожички, други позволяват подрязване на ноктите.

Когато избирате инструмент, следвайте препоръките по-долу.

  • Обърнете внимание на материала, от който са направени ножовете за тел. Изберете неръждаема стомана или никелирана стомана, тези ножове ще издържат по-дълго.
  • Ако сте начинаещи в маникюра и ръката ви трепери, тогава двойните пружинни ножици ще ви подхождат. Те са по-удобни за работа и лежат добре в ръката. Тези клещи са по-гладки, не подскачат и работят добре както за домашен, така и за професионален маникюр.
  • Основният критерий при избора на щипки: режещата част. Уверете се, че е добре заточен. Важно е щипките да отрежат кожата близо до ноктите, а не да я разкъсат. Тогава кутикулата ще остане здрава и няма да се налага да тичате на лекар заради подут пръст.
  • Преди да купите, задръжте инструмента в ръката си за няколко минути: така ще разберете дали ви е удобно да работите с него.
  • Не забравяйте да дезинфекцирате резачите за тел преди и след употреба: това ще помогне да избегнете инфекция, ако внезапно се порежете.

Използвате ли резачки за тел? Кажете ни в коментарите!

Категория: