В нашата статия ви разказваме какво представляват четките за очна линия и от коя имате нужда

Класическата очна линия трябва да е равномерна и спретната. За да направите това, трябва да изберете правилната четка. Нека да видим под какви форми идват.

  • Изберете очна линия с тънка дълга четка, ако не сте любител на красотата и ръката ви не трепери. С тази четка можете да нанасяте както гел, така и течна очна линия, както и да регулирате дебелината на стрелката.
  • Плоската скосена четка е идеална за тези, които все още не са уверени. Може да начертае непрекъсната права линия и да направи няколко удара, за да ги свърже в плътна линия.
  • Важен лайфхак: за да повдигнете ръба на стрелката нагоре, нарисувайте пигмент върху четката и прикрепете скосения ръб към клепача под желания ъгъл. Със същата четка можете да рисувате стрелки, като използвате сенки и сухи пигменти.
  • Маркерната очна линия е подходяща както за професионалисти, така и за начинаещи - с нея лесно се рисуват стрелки и се очертават клепачите.
  • Четките за очна линия е по-добре да избирате от мек естествен косъм. Ако използвате синтетичен материал, не забравяйте да го тествате върху кожата: такава четка трябва да се плъзга и да не надрасква деликатната кожа на клепачите.
  • Можете да използвате и четки за очна линия за грим на вежди. Например, скосена четка е лесна за запълване на празнини и рисуване на липсващи косми. И с тънка четка можете да нарисувате графична форма.

Хареса ли ви статията? Кажете ни в коментарите!

Категория: