Схема за опушено гримиране на очите в цилиарния ръб: бързо, лесно и много ефектно

Разнообразието от опушени гримове е невероятно. В този урок ще ви покажем как бързо да направите най-простата, но много ярка версия на "опушените очи" , която толкова често се избира от звездите за червения килим.

1Подгответе клепача си

С върховете на пръстите си нанесете основата за сенки за очи върху целия движещ се клепач, прелейте с веждите и също продължете по долния клепач. Не се обезсърчавайте, ако все още нямате такава основа в чантата си за грим.Нанесете тънък слой фон дьо тен или коректор върху клепача, след което леко напудрете.

2Подчертайте контура на очите

С черна очна линия или кайал боядисайте цялата лигавица на окото, както отгоре, така и отдолу. Запълнете пространството между миглите и след това допълнително разширете линията, очертавайки контура на миглите. Ако искате очите ви да изглеждат по-издължени като на котка, нарисувайте малки стрелки от ъгъла на окото.

3Смесете молива

Вземете четка за сенки от естествен косъм и изберете междинен цвят, като кафяво, горчица или бронз. Смесете ръбовете на молива по цялото око за мътен ефект.

4Добавете акценти

Нанесете светли сенки с блясък във вътрешния ъгъл на окото, а под веждите се разходете със сатенени сенки без искри. Плътно боядисайте миглите със спирала.

Категория: